В плен на геометрията

Райето заменя цветния принт не само в модата, но и в макиажа. Трендът е ярък, контрастен и излиза от рамките на математиката

Рени Аврамова 15 October 2018

Далеч сме от традиционното райе, в което иновациите се ограничават до вариране с ширината на линиите или нюанса на фона. Днешните геометрични линии са в цвета на дъгата и освен че са задължително паралелни, са в множество ярки последователни цветове. Затова се погрижиха дизайнери като J.W. Anderson, Sies Marjan, Zero+Maria Cornejo и класиците Missoni, които го разположиха вертикално, хоризонтално, диагонално или в съчетания. И ако в модата спазват правилото за успоредните прави, които не се пресичат, то в грима поставят под съмнение геометричната аксиома.

Следвайки извивката на окото, цветните линии се събират не в далечината на хоризонта, а в ъгъла на окото. Но да разгледаме цялостната картина. Малката черна рокля (тъмната очна линия) е сменена с розова, тюркоазена, жълта или ослепително синя дреха, която ни позволява да се насладим на цветовете и пъстротата на живота.

Няма погрешни стъпки в съчетанието им и пример взимаме от Питър Филипс, творчески и визуален директор грим на Dior. За него е традиция след бекстейдж от ревютата Dior да създава нови продукти, вдъхновени от професионалните техники на гримьорите. Цветните очни линии Diorshow On Stage Liner са с гъвкав апликатор, който прави нанасянето лесно и прецизно, а дълготрайната, не размазваща се и водоустойчива формула фиксира рисунъка върху кожата.

Ако сте дебютантка, заложете на по-сухата текстура на писалката 4-Colour All-in-One Pen на Clarins или на цветните моливи за очи Stylo Ombre на Chanel, осигуряващи комфорт на клепачите. Летните нощи са обагрени в синьо и ако сте от класиците, свикнали с черните или естествените тонове, то това е цветът, който лесно ще адаптирате. Едновременно плътен и искрящ, той придава дълбочина и характер на всеки цвят очи. Зеленото, жълтото и розовото са за експериментаторки, които желаят да проявят креативността си.

Практикум: ефектно контуриране
Целта е не само коригиране на малки несъвършенства, но и създаване на баланс във визията на очите с помощта на цветните очни линии, чрез модулиране на интензивността на пигментите
- за коригиране на малкото разстояние между очите нанесете бяло или нюд нюанс във вътрешните ъгли и ярък във външните
- за удължаване на прекалено тесни очи нанесете интензивен ярък цвят във външните ъгли (например ако сте избрали пастелно розово за контур, прелейте линията в ярка фуксия)
- за повдигане на леко паднал клепач гримирайте мобилния с нюд нюанс, малко по-интензивен от тена на кожата, и очертайте окото с фина тънка линия, дискретно нанесена в основата на миглите

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР