Парфюмен гардероб

Карл Лагерфелд е не само невероятно талантлив дизайнер, но и е синоним на лукс, изисканост и страхотен вкус. Парфюмната му марка удивлява с умението да допълва всяко едно изображение, подобно на очарователен аксесоар

Рени Аврамова 17 August 2018

Кайзер Карл продължава неуморно да твори не само десетки модни колекции, но и създава втора двойка аромати по мярка, които застават по кожата като перфектно скроена дреха. Karl Lagerfeld Les Parfums Matieres създават осезаемо присъствие и постепенно разкриват ароматните си пластове. Създадени около специални съставки, иконични за парфюмерията, „носовете“ парфюмеристи ги трансформират, подобряват и прекрояват, така че да ги превърнат в перфектния гардероб. След успеха на първото парфюмно дуо Fleur de Pecher и Bois de Vetiver, второто дуо в колекцията залага на други две пристрастяващи акорда: цветове от къпина и дървесно юзу.

Дамският Fleur de Murier for her изразява двойствената женска натура с контраст от сочни червени плодове и искрящи листа от къпина. Елегантната ароматна композиция се развива подобно на музикална творба, като всяка следващо нота усилва интензитета и напрежението. Автор на стилния букет е Емили Коперман, която стартира вълнуващия танц с акорди от касис и малини. Сърцето на аромата е изпълнено с цветове от къпини и виолетки, но пристрастяването продължава чрез нотки от сандалова дървесина, които върху кожа се усещат като топъл мускус. Уханието напомня за скъпа коприна,с нейната лека прохлада, блясък и вълнуващо усещане, което се усеща при досег с кожата. Парфюмът е създаден така, че да се превърне в незаменим аксесоар от женския гардероб и е идеалното допълнение за дамите, които желаят да подчертаят грациозността и оригиналността си. Създава искряща едва доловима аура, в която лесно да акцентирате върху чара си.

Мъжествеността в Bois de Yuzu for him е изразена чрез контрасти и напомня на стилен жакет, който е в състояние напълно да промени външния ви вид. Ароматът започва от свеж старт (леден джинджифил), през огнена експлозия (енергично юзу), до подчертаната сила и дълбочина (дървесни нотки на папирус и мъх). В центъра на композицията е поставен изящният нюанс юзу и останалите съставки оформят елегантна рамка около него. Юзу е сложен хибрид, отглеждан в Китай и покоряваща парфюмеристите от цял свят с очарователните си аспекти. Финалната композиция е цитрусов аромат, с горчиво-флорални акценти и ще бъде оценен от силни и харизматични мъже, водещи активен начин на живот и приемащи всяко следващо препятствие в живота за предизвикателство за покоряване.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР