Римските потайности на Карло Понти

Римската вила на италианския продуцент Карло Понти, съпруг на София Лорен, е събирала звездите на Холивуд и на италианското кино от 60-те

Елка Влаховска 22 август 2018

Снимка: Lionard

Имението е в престижен квартал на Рим, сред вековна гора и само на 10 минути път от Колизеума. През 50-те години на миналия век известният италиански продуцент Карло Понти живее тук с първото си семейство – съпругата си Джулиана Фиастри и децата им. Къщата, в която има исторически елементи, датиращи отпреди 2000 години, посреща елита на Холивуд и на италианското кино. Тук се заражда магията на „новата италианска вълна“. Често на среща с Понти идват режисьори като Федерико Фелини, Виторио де Сика, Роберто Роселини и актьори, знаменитости за времето си, като Алберто Сорди и Силвана Мангано. От САЩ долитат често Кърк Дъглас и Антъни Куин, които остават с дни в имението.

Къщата, скрита сред зеленината, има три входа, а любима шега на Понти е била да посреща най-известните си гости през най-скромната врата (слугинската), а после да ги въвежда в зала с впечатляващи стени и арки от каменни блокове, датиращи от времената на Древния Рим.

Самата постройка е изградена през 19.век върху руините на базалтова кариера, от която се е копал материалът за изграждането на най-известния римски път – Виа Апия от 312 г. пр. н.е. Впоследствие домът е бил преустройван на няколко пъти през 50-те години на миналия век и през 80-те, когато Понти го продава на сегашния собственик, чието име се пази в тайна.

Днес, имотът с парк от 1.5 хектара с поляни и вековни дъбови дървета, с отопляем външен басейн и няколко самостоятелни постройки, се продава от агенцията за недвижими имоти Lionard на впечатляваща цена от 19 млн. евро.

Дали ще се намери купувач, който да инвестира не само в имот, но и в история?

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР