С цвят на лавандула

Мечтаем за уикенд в Прованс, където въздухът трепти, наситен с нежното и сладко ухание. Козметичните марки ви канят да се потопите в магията на лятото, с която зад всяка нотка и нюанс се крие райско кътче

Рени Аврамова 10 July 2018

Дълго преди Pantone да избере ултравиолет за цвят на годината по-бледият му нюанс вече бе завладял световете на модата, красотата и интериорния дизайн. Независимо дали предпочитате по-бледата въздушна или наситената дълбока лавандула, в която преобладават виолетови или лилави тонове, цветът е разкошен за материи като сатен, шифон или изкуствена кожа и създава шик контраст в съчетание с деним.

Нюансът е присърце на Giambatista Valli, Victoria Beckam и Tibi, които го поставиха в основа на летните си колекции заради неговата сантименталност и ненатрапчивост. Лека и въздушна като простора и носеща усещане за безтегловност, лавандулата е за жените, чиято ярка индивидуалност се нуждае от елегантна рамка.

В макиажа пастелните синьо-виолетови нюанси се използват предимно върху очите, но марките, чувствителни към изследванията на Pantone, ги прехвърлят и върху устните. В авангарда на тренда са Sephora, Smashbox и M.A.C. Едва забележимият пудрен нюанс, напомнящ фин воал, придава на кожата здравословен и цветущ вид.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР