Истински косми в реклама

Американска марка с продукти за бръснене създаде рекламен клип, в който виждаме истински косъмчета по тялото

Рени Аврамова 07 July 2018

Преди месеци американската марка Nana провокира зрителите като показа рекламна кампания, в която за първи път видяхме червена течност, на мястото на традиционната синьо, която илюстрираше кръвта и правилата за санитарна защита. Днес дойде времето на космите!

Друга американска марка за самобръсначки Billie е хит не само по телевизиите, но и в онлайн мрежата, след като реши да ги покаже в новата си реклама. Да, космите съществуват! Въпреки непрекъсната борба с тях и претенцията, че сме успели да ги победим. Когато гледаме реклами през годините, говорим за нещо, което никога не се показва, следователно, не съществува. Въпреки това, космите покриват почти цялото ни тяло и помнете, че това е напълно естествено.

Светът твърди, че те не съществуват“, се казва в рекламата и наложените табута вече са свалени. Повечето от нас се опитват да ги премахнат завинаги, други ги крият под дрехите си, но всички ние ще трябва да приемем истината и ако не започнем да ги харесваме, поне да си признаем за съществуването им. Друг добър момент в рекламата е, че марката не настоява за тяхното премахване, а ви дава право на избор. Текстът е "However, whenever, if ever you want to shave, we'll be here”, тоест „ако поискате да ги обръснете, ние сме тук“.

Рекламата е в течението, което цели да промени нагласите и изградените стереотипи сред жените. За разлика от повечето реклами, моделите не са супер кльощави и високи, а изглеждат нормални жени, в различни размери, със своите си недостатъци, като някои не се притесняват да покажат не само космите, но и целулита си. Той също е естествено състояние, което претендираме, че сме победили.

Трябва да разберем, че космите не са нещо лошо или мръсно. В повечето случаи се появяват обилно по време на пубертета и покриват цялото ни тяло. Понякога са по-дълги, тъмни или дебели, понякога са под формата на мъх и липсват единствено от дланите на ръцете, стъпалата и ноктите ни. Те не се появяват, за да ни дразнят, а са създадени да ни топлят през зимата, да ни предпазват от топлината през лятото. Миглите и веждите предотвратяват попадането на прашинки в очите ни, а косъмчетата в носи или ушите ни действат като филтри срещу замърсяването. Ролята на косъмчетата в интимните ни части, както и тези под мишниците е да ги защитават, както и да контролират изпотяването и неприятните миризми. Косъмчетата са отговорни също така за поддържането на оптимална хидратация на кожата и за регулиране на секрецията на мастните жлези.

Трябва ли да се примирим със съществуването им, ще реши всеки един от нас.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР