Документален филм за детето-чудо на Balmain

Лентата посветена на Оливие Рустейн се очаква да излезе през 2019 година

09 June 2018

Страхотна новина за феновете на френската модна къща Balmain – следващата година предстои да видим документален филм, посветен на творчеството на нейния креативен директор Оливие Рустейн. Над лентата вече работи същият екип, който през 2008 година създаде известния филм “Валентино: последният император”, а снимките е предвидено да приключат това лято. Засега е ясно, че ще видим историята на Рустейн от детството му в Бордо (Оливие израства в приемно семейство) до възхода му в света на модата, назначението и работата му за Balmain.

Самият дизайнер с нетърпение очаква премиерата на филма и признава, че е поласкан и изненадан от идеята, предвид крехката му за индустрията възраст от 32 години: “Щом разбрах, че искат да снимат документален филм за живота ми, изненадата ми бе подобна на момента, когато ме поканиха да направя колаборация с Н&М, стъпваща върху ДНК-то на Balmain. До този момент бях работил за бранда едва четири години. И ето, че още толкова по-късно, пак смятам че опитът ми е несравнимо малък с този на Валентино или Пиер Карден. И все пак е интересно, защото понякога ми се струва, че животът ми е истински парадокс в света на модата” – коментира Рустейн.

Напомняме, че тази година на фестивала в Кан бе премиерата на документалния филм “Да съм тъмнокож не е моя професия”, а на червения килим излязоха 16 тъмнокожи актриси и заявиха протеста си срещу расизма в киноиндустрията. Всички те бяха облечени в рокли Balmain, създадени за тях от Оливие Рустейн специално за събитието.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР