В паяжината на Сирша Ронан

Райън Гослинг нарича Сирша „Мерил Стрийп на своето поколение“. И двете са номинирани за Оскар, остава да разберем дали някоя от тях ще го вземе

eva.bg 06 February 2018

Снимка: getty images/guliver

Името на Сирша Ронан стана особено актуално през последните месеци, защото 23-годишната звезда се оказа номинирана за почти всички кино награди, които се раздават отвъд Океана. Получи и третата си номинация за Оскар - за главна женска  роля в един от филмовите хитове на 2017 г. – великолепния „Лейди Бърд“ на дебютантката Грета Геруиг, където играе тийнейджърка на ръба между детството и младостта.

Райън Гослинг нарича Сирша „Мерил Стрийп на своето поколение“. Родена в Ню Йорк от родители ирландци, но израснала в Дъблин, 23-годишната актриса дебютира в телевизионни сериали на едва 10-годишна възраст, а е само на 13, когато прави ударната си роля в „Изкупление“ на Джо Райт в компанията на Кийра Найтли и Джеймс Макавой и е номинирана за Оскар. Осем години по-късно получава втора номинация – за „Бруклин“.

Сирша е известна в актьорските среди с любовта си към паяците и сериозната си колекция бижута с елементи във формата на паяк. Днес тя отново живее в Манхатън и в момента снима филма „Mary, Queen Of Scots“, където играе Мария Стюарт и си партнира с Марго Роби.

Сирша е и една от най-несуетните звезди от своето поколение. Твърди, че е запазила „нормалността“ си благодарение на родителите си. Майка й я придружава на всички снимачни площадки до 20-ата й година, като задължително след края на снимачния ден собственоръчно й приготвя вечеря и й помага с уроците. Ронан почти никога не е ходила на училище, а е работила с частни учители.

Церемонията по раздаване на наградите Оскар тази година ще е на 4 март и една от звездите на червения килим със сигурност ще е Сирша, въпреки факта, че бяга далече от холивудската суета. А шансовете да я видим със заветната статуетка в ръка не са никак малки.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР