Послание в бутилка

Този сезон парфюмните композиции провокират емоции и предават послания, които всички забелязват

Рени Аврамова 25 November 2017

Елегантен дамски клъч със златна верижка и с шарки на питон крие поредния разкошен и изискан аромат от серията Decadence на Marc Jacobs. Decadence Eau So Decadent създава хипнотично чувствена, женствена и разкошна атмосфера чрез цветни фасети (розова момина сълза, магнолия и жасмин), преплетени с фруктови акценти (круша, касис и зелен бръшлян) и изтънчен акцент на бяла амбра. Задължителен ароматен аксесоар, подходящ за нощни партита и офисен ден.

Любовната история на император Шах Джахан със съпругата му преди четири века го вдъхновила за създаването на градините Шалимар. Тази история развълнувала Жак Герлен и той създал първия ориенталски аромат Shalimar, а години по-късно Тиери Васер, парфюмеристът на Guerlain, достига до екстремна чувственост с интерпретацията Shalimar Souffle Intense. Магията е микс от жасмин самбак, потопен във вода с портокалови цветчета. Свежестта и енергията се дължат на зелени нотки и цитруси, а чувствената ванилия е като топъл контраст. Аромат, превръщащ всяка кожа в скъпоценно бижу.

Celebrate N.O.W на Escada приканва да подарим усмивка на света и да се насладим на мига. Първоначално името обещава празник на радостта, позитивността и страстта, но всъщност е акроним от Nature of Women (природата на жените) и отдава почит на женската същност. Композицията е идеално завършен романтичен образ, изграден върху топла основа от канела и зърна тонка, сред сърце от магнолия, подправени от стимулиращ сетивата и душата пикантен джинджифил.

Wonderlust Sensual Essence на Michael Kors е екзотичен аромат, провокиращ желание за приключения и съчетаващ авантюризма и романтиката на спонтанно пътешествие. Сочна круша, черна череша и розов пипер се разтварят в цветна бленда от божур, жасмин и портокалов цвят, докато чувствеността на кехлибара нежно обгръща кожата.

Gucci Bloom е композиран от майстор парфюмериста Алберто Морияс, с напътствията на Алесандро Микеле, творчески директор на бранда. Сякаш разцъфва постепенно и препраща към просторна градина с уникални цветя и растения. Въздухът е наситен с неповторимо ухание, предизвикващо във времето олфактивно преживяване. Страстта на Микеле към флоралните щампи и ръчната бродерия се открива и тук като екзотичен букет тубероза, жасмин абсолют и индийска цъфтяща лиана.

Тоалетна вода The One на Dolce&Gabbana е по-лека версия на култовия аромат, с добавена щипка свежест. Белите листчета лилиум, около които е надградена композицията, са поръсени със златен прашец и са подчертани от италиански бергамот, личи и бяла праскова. Разкошните бели цветя са допълнени от есенции жасмин и момина сълза, а наситена ванилия и мускус оставят запомняща се ароматна диря.

Лимитираният Si Nacre на Giorgio Armani е облечен в блестяща рокля със златни акценти и тази нова празнична интерпретация е украсена с лозунги, отразяващи същността на аромата. Жената Si заявява независимостта, женствеността и смелостта си и развива себе си с всяка следваща стъпка. Ароматът разпръсква бляскави частици, които превръщат кожата в извор на светлина, и завладява сетивата със сочните нотки бергамот и боровинки, кадифен османтус и чувствен жасмин.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР