„Палави мамчета по Коледа“: Някой трябваше да спре това

Коледата опошлена! Филмът „Палави мамчета по Коледа“ (A Bad Moms Christmas) на няма-никакво-значение-кой режисьор е в кината от днес.

Ирина Иванова 24 November 2017

Всички трейлъри са подвеждащи – това е ясно. Не и този на „Палави мамчета по Коледа” обаче. Вярно, че във филма всичко е още по-кофти, но в крайна сметка нищо не са ни спестили. В началото решаваш, че филмът ще е коледна комедия – може би глуповата, но все пак забавна и утвърждаваща коледния дух, а тези филми са си част от коледната атмосфера. Всъщност обаче гледаш с изумление как на някакъв стрийптизьор му епилират ... какъв евфемизъм да избера... коледните играчки може би?  Повярвайте ми – не искате да видите това. Нито пък да чуете съпътстващия диалог. Не става въпрос за скандалност - гледали сме какво ли не, а за много лош вкус. Но дори "лош вкус" е слабо казано, понеже и лошият вкус понякога има своя чар, ако е талантливо използван. До голяма степен подвеждащо е участието на известни актриси като Мила Кунис, Сюзън Сарандън и Кристин Барански. Не знам как са се навили да участват в тази коледна халтура, от която само Барански излиза чиста. Всъщност именно на Барански продуцентите трябва да целуват ръцете, задето им изнася филма с надменния си поглед.

А можеше и да не е чак толкова зле. Три жени на около 35, преуморени от всичките семейно-битови задължения, които животът им е стоварил, решават да си върнат радостта от коледните празници като забравят за всички правила за това „как трябва да се празнува Коледа”. Разбира се, най-напред отиват да се напият и да станат „лоши”, както си го представят авторите на тази творба. Много оригинално, няма що! Започва едно бясно разливане на шампанско из чашите, пък шотове, пък сядане в скута на Дядо Коледа, отчаяна работа! После се появяват майките на тези три преуморени жени и тези майки както повелява клишето са много властни, налагащи се, прилепчиви или пък в другата крайност - въобще не се интересуват от тях, обаче иначе си ги обичат и т.н. и... ох, изморих се да разказвам, но в общи линии става все по-тъпо и по-тъпо. И пак, ако не бяха включили две-три крайно пошли сценки, можеха да се поздравят просто с един средностатистически лош коледен филм. Но очевидно не са искали да бъдат посредствени.

Предлагам да не си губите времето с тези палави мамчета по Коледа! По-добре отидете да пиете шампанско, шотове и прочие.

 

 

3 КОМЕНТАРА
3
ели
19 December 2017, 15:28

Филма е забавен! Има и смисъл стига да го откриеш!

2
ха-ха
30 November 2017, 12:29

Не знам защо се взема на сериозно "филмовата критичка"! Хайде поне на Коледа да оставим хората да преценят сами как да се забавляват.

1
mia
24 November 2017, 23:45

Екстра си е филма. Гледайте го. Забавлявайте се!

ТВОЯТ КОМЕНТАР