Доцент Мазов пред EVA

16 October 2017

Снимка: Светослав Караджов

„По Мазовски или по Моневски?“ – пита актьорът, когото искаме да снимаме с някой от музикалните инструменти, на които е свирил и все още свири. Даже в сериала „Откраднат живот“ по Нова героят му доцент Мазов показа умения на пианото. Мони Монев е придал на персонажа си толкова много от своя характер, че разговаряйки с него, сякаш сме във филма – усещаме иронията му, цинизма, амбицията, суетността...

"Естествено, че у Мазов има част от мен, да не кажа, че предимно съм аз. Не само защото с цялото си същество, с гласа и тялото си пресъздавам този образ. Вграждам в него моя житейски опит и професионализъм и съм потърсил този типаж в себе си. Първоначално сценаристите ми подадоха някакви щрихи само, ако са имали някаква своя идея за този герой, то аз не я знам", казва ни той.

А как се е променил животът му след участието в сериала? "Аз съм си същият. Само дето като отида в супермаркета, ми казват „Здравейте, докторе!“. Може да звучи плоско, но хората, които ме познават, отбелязват,  че дори и след като съм бил шеф на голяма фирма, като се снимам тук и там и ме познават вече мнозина и ме спират по улиците, съм си същият, не съм се променил въобще. Не се вземам на сериозно", отговаря ни той.

За въпросната голяма фирма, в която е бил съдружник и изпълнителен директор на 360 човека, защо близо 15 години не е празнувал Нова година в България, за всички места по света, на които е бил, защо е все още ерген и за рецептата му за щастие четете в EVA през октомври.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР