На самотен остров

11 October 2017

Фарьорските острови

Едва ли има човек, който поне веднъж годишно да не мечтае да се скрие някъде на самотен остров. И не просто да се скрие, а де се наслади на почивката на живота си. Красива природа, никакви туристи, тишина, спокойствие... Ето няколко варианта за убежище на самотен остров и следващия път, когато ви се прииска да избягате, вече ще имате конкретна дестинация в предвид.

Фарьорските острови

Ако тропическият рай не е вашата идея за бягство, то няма как да не се влюбите във Фарьорските острови. Те са автономна област в рамките на кралство Дания. Общо 18 на брой и както може да видите, природата е нереално и магически красива. Изберете си един и правете резервацията.

Остров Heimaey

Намира се в Исландия. Тук е най-голямата популация на тъпоклюни кайри в света. През лятото на всеки един човек на острова се падат 1 777 кайри. А те са изключително красиви и симпатични птици.

Остров Икария

Намира се в Гърция, което автоматично би трябвало да насочи вниманието ви в тази посока – източната част на Егейско море, югозападно от остров Самос. Известен е с топлите минерални извори и хубавото вино. Може би поради тези причини това да е едно от местата с най-много дълголетници в света. Един от трима минава 90-те години.

Остров Флорес

Част от Азорските острови, а името му не е случайно – цветя, навсякъде около вас ще виждате цветя, които са неизменна част от пейзажа. Жителите са едва 4 000, така че ще откриете нужното усамотение.

 

Остров Koh Yao Yai

Тайландският остров Koh Yao Yai се намира в Андаманско море и е успял да се опази от тълпите туристи, въпреки че е близо до Пукет. Мястото не е сред топ дестинациите в Тайланнд, но е въпрос на време и тук да започне да гъмжи от почиващи, така че побързайте да се насладите на безлюдните приказни плажове.

 

Великденски остров

Островът се намира на 3514 километра западно от Чили и е известен най-вече с уникалните си археологически находки – над 900 каменни статуи, т.нар моаи. Тук се намира и „Пъпът на Света“ - най-кръглият камък, за който твърдят, че носи тайните на всемира и събира най-важните енергийни линии на Земята. Освен това може да бродите с месеци из пещерите под повърхността – толкова са много.

 

Остров Саба

Намира се в Карибско море и е част от Малките Антили. Местното население е от около 2000 души.

 

Остров Ниуе

Намира се в централната част на Тихия океан, а името в буквален превод означава „задръж кокосовия орех“. Известен е като прекрасна дестинация за гмуркане, понеже има красиви коралови рифове

Остров Ocracoke

Намира се в Северна Каролина, населението е едва 600 души. Тук може да се натъкнете на свободно тичащи диви коне.

 

Света Елена

Да, това е островът, но който е бил заточен Наполеон Бонапарт. Миналата година най-накрая построиха първото си летище, така че вече е по-лесно достъпен.

 

Коледен остров

Наричат го остров Рождество или Коледен остров, защото е бил открит именно на 25 декември през 1687 година. Владение е на Австралия, покрит е с тропически гори, червени сухоземни раци, които се срещат само тук, а крайбрежната ивица е изключителна.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР