20 години от смъртта на Даяна

eva.bg 31 August 2017

Днес светът отново скърби за загубата на една от най-обичаните принцеси. На 31 август преди 20 години в трагична катастрофа в тунела Пон дьо л'Алма в Париж загива Даяна, принцесата на народа.

„Не мога да си спомня какво точно й казах, когато за последен път говорих с нея по телефона, но до края на живота си ще съжалявам колко кратък беше този наш разговор“, казва Хари в интервю за документален филм за майка си, който бе показан преди около месец

„Само ако знаех, че никога повече няма да говоря с нея, бих й казал толкова много неща Почти не минава ден, в който да не мисля за нея. 20-та годишнина от смъртта й е добър повод да я почетем, да си с помним за нея, за всички хубави неща, свързани с нея, да я покажем от друга и различна страна“, казва и Уилям. „В момента съм добре, но ми трябваха 20 години, докато достигна до този етап. Не можех да скърбя като всички останали, защото всички знаеха за смъртта й, всички се бяха вторачили в нас, всички я познаваха. Иска ми се да можеше да ми даде съвет в някои трудни моменти, да можеше да се запознае с Катрин, да види как растат децата ни. Тъжно ми е, че те няма да я познават. Хората си мислят, че шокът не може да продължава толкова дълго, но може. Това е толкова голям и важен момент от живота ти, че никога не изчезва, никога не го забравяш. Просто се учиш да живееш с него“, сподели той и в интервю за GQ.

Вчера Уилям и Хари се спряха пред портите на двореца Кенсингтън, които бяха отрупани с цветя и нейни снимки, оставени от хората, които я обичаха. Защото тя винаги ще бъде принцесата на народа.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР