24 часа френски лукс

Френската марка отбелязва 10 години от лансирането на луксозната серия Premium de Lierac като я допълни с нов околоочен крем и организира луксозно парти в Париж за журналисти и блогъри от цял свят

Рени Аврамова 13 June 2017

От години съм вярна почитателка на марката Lierac, която ме спечели не само с приятните текстури на продуктите си, носещи удоволствие за сетивата, но и с ефективността си, която забелязвам ден след ден върху кожата си. Обичам ги, вярна съм им, и изпробвам всеки нов продукт, който пускат на пазара. Сигурно си мислите, че е страхотна работата на бюти редактора, който би трябвало да опита новостите, преди да сподели мнението си за тях на страниците на списанията и донякъде сте прави. Но черешката на тортата е поканата, която получих от марката Lierac да отпразнувам с бюти редактори и блогъри от цял свят 10 години от лансирането на луксозната им серия Premium de Lierac в Париж. Обикновено марките организират събития при представянето на нов продукт, но много рядко са толкова успешните серии, които устояват на времето и продължават да се продават толкова добре, както след бума си в началото. За тези, които не познават добре серията Premium de Lierac ще уточня, че тя е гама продукти с високо качество и изключителни текстури, съчетаваща по най-добрия начин иновации от науката и природата, и с антиейдж ефект.

42 години иновации в услуга на женската красота

Дерматологичната марка Lierac е създадена през 1975 г. от доктор по естетична медицина и бързо е закупена от групата Ales, в която съжителства заедно с престижните марки Phyto и Caron и поставят нови нива на качество и ефективност в грижите за кожата, косата, висшата парфюмерия и професионалните продукти за фризьорските салони. Историята е тясно свързана със страстта на един фризьор революционер Патрик Алес, който използва силата на растенията в създаването на натурални продукти за коса. Лаборатории Lierac застават начело в сегмента на дермокозметиката, тъй като черпят вдъхновение за формулирането на продуктите си от една страна от последните открития в медицината и биологията, а от друга от естетичната медицина, включваща дерматология, регенеративна медицина и други области от науката, но без да се отдалечава от природата. Те създават пълноценна екосистема за постоянни иновации, базирана на научните разработки и сътрудничествата с най-големите изследователски центрове. Още с първият продукт създаден през 1975 г Phytolastil марката си сътрудничи с Фондацията за съединителна тъкан, Mesolift през 2006 ге базиран на техниките на мезотерапия, а най-новият продукт Lumilogie, за корекция на тъмни петна е вдъхновен от комбинираните техники от LED светлината и пилинга.За Lierac всеки естетичен проблем има решение, както и комбинация от уникални активни съставки за видима и трайна корекция.

Premium изживяване

За да отбележи десетата годишнина от създаването на серията Premium, марката Lierac събра бюти редакторки и блогърки от четирите краища на света: Европа, Азия, Африка и дори Таити. Момичета с различни култури, но всички обединени от една обща страст към изкуството на красотата. Първата ни среща бе в луксозния хотел Le Narcisse Blanc, разположен в 7 район, в близост до Инвалидите и недалеч от Айфеловата кула. Очарователен хотел с романтична атмосфера, носещ духа на Belle Epoque и посветен на известната френска танцьорка Клео от началото на ХХ век. След обяд в хотела се отправихме към Музея на Парфюма, където не просто се потопихме в света на лукса и ароматите, но всяка една от нас имаше възможност да формулира свой собствен парфюм, в гравиран с името ни флакон. Следващата спирка бе VIP посещение в престижния фризьорски салон на Патрик Алес, разположен в златния триъгълник на Париж, на ъгъла между улиците Франклин Рузвелт и Шанз-Елизе. Уникален, елегантен, много парижки и рафиниран, това е салон, в който не само ти правят нова прическа, но получаваш цялостно луксозно обслужване и грижи за лице и коса. Салонът е място, в което преди години често са забелязвани диви като Мария Калас или Джаки Кенеди, а днес събира най-красивите жени на Парижкото общество. След VIP разкрасяването се преобличаме в хотела и с 30-ита лимузини се отправяме към вечеря в Павилиона на музиката. Сградата, построена през 1771 г. от Луи XV за графиня дьо Бари, е разположена в красив парк, извън столицата. В тази аристократична обстановка е нашата гала вечеря с невероятна гледка към нощен Париж.

Козметика на утрешния ден

В света на козметиката има много добри продукти, но малко са култовите. Серията Premium de Lierac е аптиейдж грижа, създадена през 2007 г. и вдъхновена от регенеративните технологии. През ХХI век медицината успешно регенерира тъканите чрез стимулация на столови клетки. Лаборатории Lierac използват този метод и създават формули с висока концентрация на хиалуронова киселина и комплекс Premium Cellular, способен да имитира действието на клетките от протеина FOXO (познат и като протеин на безсмъртието). В патентования от марката комплекс влизат хексапептид FX, терпеноид и екстракти от черни цветя, които в синергия действат върху всички видими признаци на стареене: дълбоки бръчки, отпускане на кожата, загуба на плътност, тъмни петна и неравномерна кожна текстура. Тази година гамата бе допълнена с околоочен Premium La Crème Regard Anti-Age Absolu, намаляващ бръчките, видимостта на тъмните кръгове и подпухването, изглажда и подмладява кожата около очите. В тази мултикорективна грижа са добавени Хиалу-3 концентрат, повишаващ хиалуроновата киселина в трите слоя на кожата и реструктуриращ екстракт от сигесбекия ориенталис. Ефектът е двоен – моментален и дълготраен.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР