„Спасители на плажа”: Неспасяеми!

Игралното продължение на култовия телевизионен сериал от 90-те e разочароващо скучно и ако пазите особено топли спомени от сериала, по-добре го пропуснете. „Спасители на плажа” на режисьора Сет Гордън е в кината от днес.

Ирина Иванова 02 June 2017

На фона на бившия кечист, а в момента най-вископлатен актьор (!!!) Дуейн Джонсън – Скалата (обявен и за Най-секси актьор за 2016 г. от сп. People, представяте ли си?) огромните океански вълни изглеждат като хилави морски къдрички. Гърбът на този човек е поне един декар, а главата му... Но хайде, да уважим представата на толкова много хора за „секссимвол”.

Скалата е в ролята на шефа на спасителите на плажа Мич Бюканън – роля, която в сериала изпълняваше доста по-хармоничният, макар и също толкова висок, Дейвид Хаселхоф. Мич-ът на Скалата също е най-положителният от всички положителни герои на света. Той е справедлив, честен, смел, дисциплиниран, отговорен, отборен играч, победил егото си, добър, благороден, шегаджия и т.н. до небето. Скала. Пълна скука. И за да стане всичко още по-ужасно са го комбинирали със Зак Ефрон в ролята на нахален, наперен младок, който иска да стане част от отбора на „спасителите”, но преди това ще се наложи Скалата да го понаучи на етика и морал. Зак Ефрон – най-досадният синеок мъж в историята на Холивуд, поправете ме, ако греша. И като дъно на всичко това – един Джон Бейс в ролята на дебелия, глуповат и непохватен смешник, напълно противоположен на главния „герой на героите”, но точно толкова скучен като него. Това са мъжете в новия широкоекранен „Спасители на плажа”.

Важно е да се отбележи, че ако в сериала акцентът бяха жените и особено тичащата Памела Андерсън, тук са мъжете и особено тичащият, хвърлящият се във водата и каращият скутер Скалата. Тоест той е нещо като новата Памела Андерсън, защото негови са забележителните „релефи” във филма. Всички останали са в неговата сянка – буквално. Жените спасителки, между другото, не са много по-интересни, но поне са по-незабележими, което в случая е дори някаква форма на елегантност. Кели Рорбах, едно от бившите гаджета на Леонардо ди Каприо, е сред тях в ролята на спасителката блондинка. Наистина няма какво друго да се каже за героинята й, повярвайте. Има и спасителка брюнетка (Александра Дадарио), за която също нищо друго не може да се каже. Налична е и трета спасителка (Илфенеш Хадера), която е ... ами просто трета спасителка.

Известен характер на филма придава „злодеидата” Виктория Лийдс, в чиято роля се превъплъщава красивата индийка Приянка Чопра, при все че и тя е доста банално зла и банално красива. Въобще – никаква фантазия, уважаеми читатели, никакво въображение. Нито в доброто, нито в злото, нито в смешното. Дебелашки хумор – думата „топки” (но не за тенис, сещате се) се упоменава около хиляда пъти, сякаш сама по себе си може да разсмее някого; умряла криминална интрига; скучни и тавтологични персонажи. Филмът може би щеше да мине по-добре по телевизията, защото за голям екран въобще не става.

С една дума - новите „Спасители на плажа” са направо неспасяеми!

 

 

 

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР