Мъже на токчета

Кание Уест, Хари Стайлс и Джъстин Бийбър повдигат петата

Александра Рамирез 26 April 2017

Шоузвездите очевидно искат да възродят традициите на френските крале и избират обувки на ток, отбелязва сп. Vogue. На великденската снимка на семейството на Кание Уест и Ким Кардашиян ясно се виждат заострените велурени ботуши на рапъра с широк ток, подаряващи му още няколко сантиметра.

Това не е първият път, в които Кание се появява публично на ток – през март 2015 по време на Модната седмица в Париж той се отчете с кадифени черни ботуши на път за ревюто на Givenchy. Това, естествено, даде широк отзвук в социалните медии като рапъра получи много критика за визията си, която обаче явно никак не го е засегнала, тъй като той продължи да се появява „на високо“ в заострени боти.

Кание Уест съвсем не е единствената звезда, която е почитател на високите обувки. Хари Стайлс, например, е фен на ретро модел а ла Джими Хендрикс – заострени кафяви къси боти с ток. А Джъстин Бийбър ги предпочита от черна кожа в комбинация със скини деним.

Модата на високите обувки в Европа е стартирана именно от силния пол още през 16 век, ознаменувайки високото социално положение и богатството на аристокрацията. Височината на тока отговаряла на непрактичността на обувката, която тогава могат да си позволят да носят единствено заможните. Един от най-големите почитатели на високия ток бил френският крал Луи XIV, който дори издава указ, гласящ, че единствено членове на неговата свита могат да носят обувки с червен ток, символизиращ монархията.

Тенденцията замира през 18 век, тъй като мъжете се насочват към по-семплата визия, докато през това време жените с охота присвояват високите обувки. Но мъжкото токче периодично се възражда няколко пъти и отново бързо си тръгва – златната ера на рокендрола, глем рока и джаза. Носят го Дейвид Бауи, Принс и Рик Джеймс. Качва се и няколко пъти на високия подиум в чудати дизайнерски творения като последни бяха високите кожени ботуши на коляното от Hood By Air и Maison the Faux, а моделите им са с тънък ток.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР