Стилът на... Фернанда Ли

Пънк завинаги!

Александра Рамирез 06 April 2017

Снимка: getty images/guliver

Алтернативните модели стават все повече и повече – бунтарският дух е осезаем и различното се търси. Необикновените хора избутват встрани добре познатите и вече отегчителни „идеали“ за красота, отваряйки място за ъндърграунда. Феята с розова коса Фернанда Ли е точно една от тях! Дългата права коса и красиви азиатски черти ни гледат от вече няколко корици на Vogue, както и много други международни издания. В духа на аниметата и пастеления пънк, Фернанда е толкова kawaii!

Картина: Александра Рамирез
Именно необичайните й черти привличат като магнит модните търсачи на нови лица и топ дизайнери, които канят Фернанда на високия подиум. „Проходилката“ към световната слава се оказва шоуто на Louis Vuitton за есен-зима 2015, където веднага е набелязана като следващото голямо име. Необичайният цвят на косата е нейна запазена марка, личен стил и излъчване, заради които се среща отблизо с модния бранш и става сред топ IT момичетата.

Още като малка Фернанда иска да се отличава от тълпата и решава да опита перхидролена визия. Тогава тя е само на 15 и се изрусява сама. Логично – резултатът хич не е впечатляващ – тя се ужасява, когато вижда в огледалото оранжевите кичури. Минава през цялата палитра на дъгата, за да установи две години по-късно кой в крайна сметка е нейният цвят - розовият! Стилът й на обличане е изчистен, минималистичен и с явен уклон към пънка – кубинки, бомбъри, чокъри, навити маншети на дънките… Смесва с акцентиращи меки котешки ушички, ученически плисирани поли и принтирани цветя. Често може да бъде забелязана с обувки с дебела платформа и обикновено е облечена изцяло в черно.

Снимка: Instagram
Израства в Сидни с китайски родители, а според някои медии е открита от Teen Vogue докато пазарува с майка си. Тогава Фернанда е последна година в гимназията и планира следването си. Но… тези търсачи на таланти обръщат играта! Предлагат й снимки и скоро тя влиза в най-добрите агенции за модели. Става първият австралийски модел от друга раса, достигнал световна слава. Балансирайки ученето на родна земя с ангажименти от Ню Йорк до Париж, тя дръзва да направи следващото най-лудо нещо. Напуска университета без да обели дума никому. Имайки предвид строгостта на азиатците по отношение на възпитанието и най-вече към образованието, това е една истинска драма за семейството й. Бунтарката обаче знае, че нейното място изобщо не е там и трябва да следва своя път. Агентката й Ашли Брокау споделя, че тя е уверено момиче, което не прилича на никоя друга.

Фернанда знае, че едва ли ще остане цял живот в лудата въртележка на модата, но не крои стриктни планове за бъдещето. То ще дойде все някога, а дотогава ще се радва и ще работи за своя успех. Обожава сладките неща в захаросани като косите й цветове и мечтата й е един ден да има успешен собствен бизнес със сладолед с франчайз по цял свят.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР