Френски легенди

Дефилетата на Saint Laurent, Lanvin и Balenciaga в рамките на Седмицата на модата в Париж, сезон есен-зима 17/18

08 March 2017

текст Александра Рамирез; снимки getty images/guiliver;

Новата есенно-зимна колекция на Антони Вакарело за Saint Laurent донесе необичайно много за бранда кафяви елементи. Високият набран по дължината ботуш беше един от основните акценти в колекцията, както и прегръщащите поли и рокли от твърда кожа, нагънати на плисе по ръбовете, с богата структура на силуета. Едно оголено рамо дръзко привлича погледите, докато другото смело се вирва нагоре, а аристократичният буфан ръкав в ризите и така типичните блузи от прозиращи материи в черно носят луксозното бунтарство, завещано от самия Ив. Подобно на Chanel, и в ревюто на Saint Laurent брокатените ботуши дадоха заявка за силно присъствие в модния гардероб.

На монохромна палитра заложиха и Lanvin където чувствително се усеща смяната на дизайнера. Бухра Джарар има по-пестелив подход към кройките, но пък компенсира с изящни ювелирни акценти с пера. Силуетът на палтата е удължен, както и този на полите, а разкроеният панталон с висока талия обезателно ще бъде сред водещите тенденции в новия сезон.

Отчетливият замах на Демна Гвасалия за Balenciaga донесе доста кутюрен поглед върху новата им колекция. Миксът на елегантност от Баленсиага и градски шик от Гвасалия е гаранция за успешен, цветен и новаторски резултат. Преувеличен е обемът на роклите и чантите, любимият ботуш-чорап е във всички цветове на дъгата, докато при дрехите доминират убитите тонове. Изключително интересни детайли в колекцията са единичното закопчаване върху рамото при палтата и сребърната пола молив от твърда кожа имитираща метал.

ТВОЯТ КОМЕНТАР