Италианските майстори

Колекциите на Gucci, Prada и Fendi от Седмицата на модата в Милано есен-зима 17/18

25 February 2017

текст Александра Рамирез; снимки getty images/guiliver;

По време на Модната седмица в Милано Gucci представиха своята колекция като еклектично удоволствие на сетивата и много блясък и субърбан елементи. Алтернативният поглед на Алесандро Микеле улавя ъндърграунд културата в приказно ревю с изобилие от принтове, чорап на главата, нашивки, графити и акцентиращ септум пиърсинг.

Вдъхновението на Prada за зимния сезон идва от „Градът на жените“ на Фелини по думите на самата Миуча Прада. Модната къща показа впечатляваща игра с цветовете, поръбване с пера от щраус, много топове тип бралет, бродерии с мъниста и силуети, идващи право от 60-те и ранните 70 години на миналия век. Основните материи за рипсеното кадифе и плетивото, както и пухкави, акценти в коланите и обувките.

В ревюто на Fendi доминираха изчистените цветове в преобладаваща топла гама с актуалните за годината на Петела – охра, пурпур, кафяво. С принт рибена кост и каре „Принцът на Уелс“ в черно и бяло бе представена една по-сериозна и строга колекция, разчупена от феерични тюлени рокли с обемен ръкав от предизвикателно прозираща материя, с прикриващ bodysuit от трико. Великолепни кожени ботуши над коляното съпровождаха по-голямата част от визиите като великолепен акцент. Класически 60-тарски елемент бе коженото яке в кафяво и палтата с пухкав маншет, контрастиращи с наситени сини поли под коляното.

ТВОЯТ КОМЕНТАР