В замъка на Томи Хилфигер

Как дизайнерът и семейството му трансформираха покритата с бръшлян историческа забележителност в огромен уютен дом, който показаха пред Architectural Digest

Александра Рамирез 15 February 2017

Замъкът на Томи Хилфигер, който преобразява в дом за съпругата си Дий и децата им, е разположен на висок хълм в Гринуич, Кънектикът. Непосредственият селски пейзаж наоколо напомня много за английската провинция. Покритата с бръшлян двуетажна сграда, която вече носи името Round Hill, е любов от пръв поглед за Дий, дизайнерка на чанти и модел, живяла известно време в Европа. Първоначално имението се нарича Chаteau Paterno и е строено за магната Шарл Венсан Патерно през 1939 от архитекта Гревий Рикар. По късно минава в ръцете на арт колекционера Джоузеф Хиршхорн, който приютява в него почти 6 000 произведения на изкуството. Повечето от тях сега се намират в музея Хиршхорн във Вашингтон. Когато имението става собственост на семейство Хилфигер, то е в доста занемарено състояние и те ангажират за реновацията архитекта Андрe Челистчев.

Самият Томи споделя, че е трябвало да действат внимателно и да разчитат на стари снимки, защото не e просто да “американизираш“ английско имение с френски детайли. Просторният дом е над 1 600 квадратни метра и включва 9 спални и 12 бани, а входът към него се пази от 2 каменни елена. Имението разполага с тенис корт, красиви градини и фонтани. От двора могат да се видят очертанията на Ню Йорк и Лонг Айлънд. Интериорът на дневната с камина е образец за английски дом с щипка детайли от френската готика, а по стените има множество картини, както и антични баварски еленови рога. Стаята за прожекции отдава почит към турските предци на Дий с меки дивани от кадифе и ръчно изрисувани тапети. Автентични мебели с история, порцелан от династия Минг и венецианско стъкло красят трапезарията, а в стаята за игри се помещава огромна каменна камина от 17 век и маса за билярд. Пищна, но изискана декорация от дърво краси стълбището към господарските спални. Защото замъкът си има свой крал и кралица!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР