Кой какво спечели на британските „Оскари“

Успя ли Кейт Мидълтън да засенчи Холивуд, както се опасяваха организаторите на наградите БАФТА

eva.bg 13 February 2017

Принц Уилям и Кейт

Снимка: getty images

Холивуд отскочи до Лондон, за да превърне британските филмови награди БАФТА в едно изключително бляскаво събитие. Големи изненади при победителите нямаше, защото така наречените британски „Оскари“ поощриха основния фаворит „La La Land“. Той имаше 11 номинации и си тръгна с пет приза, сред които за най-добър филм, режисьор и актриса. Ема Стоун бе там, за да си вземе лично статуетката, Райън Гослинг обаче пропусна червения килим поради „лични причини“. Може би е знаел, че ще загуби в категорията за най-добър актьор, където бе победен от Кейси Афлек за играта му в „Манчестър до морето“. Той пък бе на линия, за да си получи приза.

В Лондон бе и Виола Дейвис, която взе статуетка за поддържаща женска роля, а Дейв Пател бе там, за да получи приза за поддържаща мъжка. Сред останалите звезди, които присъстваха на церемонията, бяха Никол Кидман, Фелисити Джоунс, Ейми Адамс, Танди Нютън, Дейзи Ридли, Мерил Стрийп, Джейми Дорнан, Еди Редмейн, Пенелопе Крус, Емили Блънт.

Принц Уилям и половинката му Кейт Мидълтън също бяха сред звездите и се превърнаха в едно от събитията на вечерта, макар че не бяха номинирани и не трябваше да получават статуетки. Престолонаследникът обаче закри церемонията, връчвайки почетната награда на Британската академия на Мел Брукс. Въпреки първоначалните опасения на организаторите, че присъствието на Кейт може да засенчи всички останали звезди и да измести фокуса от събитието, това не се случи. Да, всички избухнаха в ръкопляскания при влизането на Уилям и Кейт, която бе с впечатляваща рокла на Alexander McQueen, но след това акцентът си остана върху киното.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР