"Т2 Трейнспотинг": 20 години по-късно легендата е жива

... и българката Анжела Недялкова вече е част от нея

eva.bg 23 January 2017

Анжела на премиерата на филма снощи в Единбург

Снимка: Instagram

Снощи в Единбург бе премиерата на „Т2 Трейнспотинг“, в който българката Анжела Недялкова е в една от главните роли. Не по червен, а по оранжев килим минаха звездите от филма, като редом до Юън Макгрегър и Дани Бойл застана и Анжела. Момчетата се завръщат близо 20 години по-късно, а редом до тях вече е и едно българско момиче. Премиерата на филма у нас ще е на 17 февруари.

Ето няколко неща, които научихме за новия „Т2 Трейнспотинг“, но преди това припомняме значението на самата дума. Трейнспотърите са хора със странното хоби да наблюдават и проучват различните модели локомотиви, вагони и влакови композиции. Подобни фенове на жп транспорта се срещат изключително във Великобритания, а писателят Ървин Уелш нарича така романа си, защото лудата обсебеност на героите му от хероина много прилича на манията на трейнспотърите.

Режисьорът Дани Бойл („Плитък гроб“, „127 часа“, „Беднякът милионер“, за който има Оскар) работи върху проекта вече доста години. Във филма участват всички от старата банда – Юън Макгрегър (Рентън), Джони Лий Милър (Сик бой), Робърт Карлайл (Бегби), Юъл Бремнър (Спъд), Кели Макдоналд (Даян). Новото попълнение в отбора е българската актриса Анжела Недялкова, която влиза в ролята на Ники, студентка и порноактриса, гадже на Рентън. В легендарния първи филм момичето в леглото на Юън Макгрегър бе Кели Макдоналд, която също като Анжела е непрофесионална актриса. Допреди кастинга за „Трейнспотинг“ Кели работи като барманка в Глазгоу, а след това играе в сериали като „Престъпна империя“ и „Правилата на играта“, както и във филмите „Няма място за старите кучета“ на братя Коен и „Госфорд Парк“ на Робърт Олтман. Номинирана е и за „Еми“. Анжела Недялкова влиза в киното 18-годишна благодарение на режисьора Камен Калев, който я спира на улицата, за да й предложи малка роля във филма си „Източни пиеси“, следват главни роли в българските „Аве“ на Константин Божинов, „Пътят към Коста дел Маресме“ на Иван Ничев, телевизионния сериал „Връзки“, а миналата година холандската продукция с нейно участие отново в главна роля „Райска стая“ бе холандското предложение за Оскар. Ролята в „Т2 Трейнспотинг“ е не само огромен успех за Анжела, но е и един от най-сериозните пробиви въобще за български актьор в света на голямата филмова индустрия. Вярваме, че тя ще успее да яхне вълната.

Както първият, така и вторият „Трейнспотинг“ са по книги на Ървин Уелш, като №2 е по романа „Порно“, действието в който се развива 10 години след случващото се в романа „Трейнспотинг“, по който е създаден първият филм. Дани Бойл обаче решил да даде на актьорите още десетина години време, за да може възрастта наистина да им проличи. Новият „Т2 Трейнспотинг“ също е черна комедия, абсурдно забавна, „надрусана“, изкрещяна. „Маниакален – значи истински“ е девизът на този филм, в който или влизаш 100% и веднага, или завинаги оставаш отвън. Сюжетът: Рентън се завръща в Единбург, след като години наред се е укривал в Амстердам, и издирва бившите си приятели, опитвайки се да не попадне на страшния Бегби, наскоро излязъл от затвора.

Анжела играе в истински „дрийм тийм“ от култови актьори. 45-годишният Юън Макгрегър е един от секссимволите на 90-те и звезда не само в независимото кино заради филмите на Дани Бойл „Плитък гроб“ и „Трейнспотинг“ (двамата не си говорят в продължение на години, след като Бойл дава главната роля в „Плажът“ не на Юън, а на Леонардо ди Каприо) или „Записки под възглавката“ на Питър Грийнъуей, но и заради ролите на Оби Уан Кеноби в новите „Междузвездни войни“ и на Кристиан в „Мулен Руж“ на Баз Лурман. Робърт Карлайл, брилянтният шотландски актьор от „Време за мъже“ и Джеймс Бонд филма „Само един свят не стига“, има няколко награди и номинации „Еми“ и БАФТА (английските Оскари). Джони Лий Милър e известен с това, че е първият съпруг на Анджелина Джоли, с която се разделят след тригодишен брак, а в интервю той казва, че тя е изключително съблазнителна, но не може да даде на един мъж това, от което той се нуждае. Последните години се снима предимно в телевизионни сериали, като „Елементарно, Уотсън“, където играе Шерлок Холмс. Юън Бремнър е звезда от незабравимия „Голи“ на британеца Майк Лий, но също така от „Гепи“ на Гай Ричи и суперпродукциите „Пърл Харбър“ и „Блек Хоук“.

 

1 КОМЕНТАР
1
Katalina
23 January 2017, 12:30

Анжела изглежда фантастично! Чакам филма с нетърпение и съм много горда, че сред звездите в него е тази прекрасна българска актриса.

ТВОЯТ КОМЕНТАР