Най-красивите коледни базари

Ще ви е трудно да обиколите всички, но със сигурност може да отскочите поне до един-два

eva.bg 18 декември 2017

Загреб

В Европа се намират едни от най-старите и красиви коледни базари, които си струва да посетите дори без непременно да купувате подаръци. Настроението, украсата, храната, виното – в случай, че ви липсва коледният дух, тези места със сигурност ще го събудят.

Загреб

С всяка година се увеличава броят на туристите, посещаващи Загреб в периода на коледните пости. И причината е, че цялата хърватска столица се превръща в един огромен коледен базар – всяка вечер има тематични програми по улиците и площадите, включващи дегустации, танци, пеене, семейни забавления.

 

Страсбург

Един от най-старите коледни базари в Европа се намира именно в Страсбург и това е Christkindelsmarik. Първото му издание е от 1570. В момента базарът разполага с 300 щанда на 12 локации в центъра.

 

Аехен

Всяка година преди Коледа площадите и улиците около катедралата и кметството на немския град се превръщат в панаир от светлини, цветове и изкусителни аромати. Коледният базар в Аехен е една от задължителните дестинации по това време.

 

Колмар

Магията на Коледа може да бъде открита в най-чистата си форма именно в този град в Североизточна Франция. От 17 години в продължение на шест седмици в Колмар живее Коледа – има пет огромни базара, като всеки от тях е като малко селце.

 

Брюксел

Така наречените „Зимни чудеса“ в Брюксел по време на празничния сезон вече имат легендарен статут. Кънки на лед, разкошна елха, магическо светлинно и звуково шоу, празничен коледен парад, виенско колело и какво ли още не.

 

Лайпциг

Коледният базар датира още от 1458 година. Освен, че е един от най-старите, той е и един от най-големите в Германия. Над 250 щанда са подредени в центъра на града.

 

Ротенбург Об Дер Таубер

Веднъж в година този баварски град се превръща в зимна страна на чудесата. От 15 век тук задължително се провежда традиционен коледен базар. И за изминалите близо 500 години почти нищо не се е променило в традицията. Убедете се сами.

 

 

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР