Ще го кръстя Адолф

Комедията с драматични завои „Името“ в Сатиричния театър изглежда обречена на успех

eva.bg 09 November 2016

В новата постановка на Сатиричния театър „Името“ Михаил Билалов се чувства в свои води, още повече той е харесал, превел и предложил за поставяне тази съвременна френска пиеса.

Партнират му с видимо удоволствие Николай Урумов, Ана Вълчанова, Богдан Казанджиев и Ирина Първанова. Ненатрапчивата режисура е на проф. Здравко Митков. Комедията с драматични завои изглежда обречена на успех, във всеки случай залата се смее през цялото време, неуниваща дори от пословично тесните редове в Сатирата.

Билалов е в ролята на парижки новобогаташ, който с бременната си съпруга гостува на сестра си и мъжа й – ляв университетски професор. Казва им как ще кръсти сина си. Избраното име Адолф вбесява професора и отключва лавина от упреци, обвинения, дълго замитани под килима лъжи и стаявани обиди. Диалогът е по френски лек, без да е лековат, ироничен, симпатичен и психологически верен, забавлението е налице.

Михаил Билалов, Николай Урумов и Ана Вълчанова са състуденти от ВИТИЗ, които се събират на театрална сцена за първи път от 24 години. Те са завършили класа на проф. Николай Люцканов, а Здравко Митков им е бил асистент. „Младите“ в спектакъла са равностойни на доказалите се свои колеги, играят точно, в Ирина Първанова има една модерна рязкост, а Богдан Казанджиев, който има кратък, но впечатляващ монолог за любовта на живота си към края на спектакъла, бихме видели с удоволствие и другаде.

Следващите представления на "Името" са на 13 и 23 ноември.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР