Моден блиц със Зора Романска

Художник, дизайнер на бижута и създател на бранда Zora Design

21 October 2016

суитшърт H&M, пола Polo Ralph Lauren от магазин Polo Ralph Lauren, бужута Zora Design

Снимка: Светослав Караджов

„Цял живот рисувам. Стартирах в Художествената гимназия, след това съдбата бързо реши да замина за Италия. Завърших живопис и по-късно графичен дизайн в Accademia delle Belle Arti в Милано, където впоследствие и преподавах. След близо 15 години, прекарани в Италия, любовта ме върна към България, където поставих и началото на моя бранд ZR. Реших, че кожата е материалът за мен – чрез нея мога да изразя себе си и идеите си като артист и художник, какъвто всъщност съм. Кожата дава усещане за истински допир и естественост, по този начин моите бижута и аксесоари допълват всяка жена независимо от стила и възрастта й. Целта ми е да експериментирам, да не се ограничавам в конкретна стилистика и да направя всичко възможно брандът ми да расте нагоре и да бъде разпознаваем на световно ниво.“

Личният ви стил в три думи: артистичност, елегантност и дързост. Смела съм в съчетаването на различните стилове и обичам да внасям голяма доза ексцентризъм.

Ключовите моменти в стилистиката на новия студен сезон са... богатство на различни видове материи, текстури и принтове, инспирирани от чужди култури. Планирам да включа такива и в идващата колекция на моя бранд.

колие Zora Design
Вие самата ще инвестирате в... ново висококачествено вълнено палто и класически кожени ботуши Over the Knee, които да мога да комбинирам с повечето от кожените ми бижута, без които не излизам.

Защото... специално тези две неща, когато са добре подбрани, могат да накарат всяка жена да се чувства страхотно през студените зимни дни.

С удоволствие ще продължите да носите... любимата леопардова шапка, която си купих от магазин за конфекция във Велинград.

Предметът от гардероба, който ви характеризира най-добре, е... аксесоар. Най-вече маншетът с ключ, който е запазената ми марка.

И никога няма да ви видим облечена в... С малко креативност всяка дреха може да бъде носена. Не мисля, че има нещо, което да не мога да комбинирам.

Петте основни съставки на добрия стил са... индивидуалност, елегантност, настроение, усет, разнообразие.

Адмирирате жените, които... са смели и преследват мечтите си.

Дизайнерите, които следите с интерес: Колкото и да звучи тривиално, Dolce&Gabbana за мен са неуморни. Възхищавам се на Alexander McQueen, който направи история. Също и Marcelo Burlon.

Най-добрата част от работата ви е... разнообразието и възможността постоянно да срещам нови и интересни хора. Понякога ми се иска да не правя нищо друго, освен да творя – тогава влизам в ателието и оставам сама с идеите и проектите ми.

Вдъхновението ви този сезон се нарича... покоряване на нови хоризонти.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР