Pirelli 2017 – без млади жени

Куп актриси със средна възраст 44 години ще красят емблематичния календар следващата година

30 August 2016

Ума Търман бекстейдж по време на снимките на календара

Снимка: Pirelli

Календарът на Pirelli не се продава, той се печата в ограничен тираж – обикновено около 40 000 бройки, които се дават като подарък на най-важните за Pirelli партньори. Постепенно той е придобил емблематичен и култов статут – защото се снима от топфотографи, участват топмодели с топстилити, винаги е идеен и разнообразен, а и разполага с впечатляващ бюджет за фотосесиите.

През последните години обаче календарът на Pirelli започна да бяга от традицията за млади, красиви и голи топмодели. През 2015 имаше plus-sizе модел, за настоящата 2016 бяха включени само жени, които са заслужили мястото си в календара с постиженията си, с това че умеят да вдъхновяват останалите - Серена Уилямс, Ейми Шумър, китайската актриса Яо Чен, Йоко Оно, Пати Смит, режисьорката Ава Дюверней, продуцентката Катлийн Кенеди, която стои начело на Lucasfilm, меценатът Агнес Гунд и много други.

За 2017-та година пък темата май ще са актрисите и възрастовата дискриминация, защото средната възраст на подбраните да участват е 44 години. Ето и част от имената, които ще видим в календара следващата година – Ума Търман, Джесика Частейн, Никол Кидман, Робин Райт, Хелън Мирън, Руни Мара, Пенелопе Крус, Джулиан Мур, Шарлот Рамплинг, Кейт Уинслет, Лупита Ньонго, Алисия Викандер.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР