Не се е оперирала и точка

eva.bg 06 August 2016

Есе на актрисата Рене Зелуегър, станала световноизвестна с ролята си на Бриджит Джоунс, бе публикувано днес на сайта на вестник The Huffington Post. Повод за есето са разгорещилите се отново дискусии относно пластичните операции на 47-годишната Зелуегър, в каквито я набедиха редица медии преди две години. Тогава тя отрече да си е правила корекции и заяви, че свежият й външен вид се дължи на спокойния и пълноценен живот, който води. Никой не й повярва, разбира се, и сега, когато предстои премиерата на третия й филм за Бриджит Джоунс – „Бриджит Джоунс: Бебе на хоризонта” – спекулациите около евентуалните хирургически интервенции продължават.

В есето Зелуегър отново категорично отрича да си е правила операции на лицето и очите, но заявява, че какво прави със собственото си тяло си е лично нейна работа. Освен това тя смята, че начинът, по който таблоидите отразяват живота и външността на звездите, е изключително опасен и деструктивен. „Вие фокусирате вниманието на хората изцяло върху физиката” – обвинява жълтите медии актрисата.

Според нея заглавията, които този тип издания поставят на материалите си, задължително включват определения от типа: прекалено слаба, твърде дебела, остаряла, по-добре да е брюнетка, има целулит по бедрата, правила си е фейслифтинг, плешив, с мазнини по корема, с грозни обувки, грозни краката, грозна усмивка, грозни ръце, грозна рокля, грозен смях...” Рене смята, че подобни изрази отравят умовете на младите хора, които са изключително впечатлителни, налагат им измислени модели за красота и пречат на самостоятелното им и нормално възприемане на собствените им тела.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР