Пий до дъно

В жегата кожата включва своя водомер, намеквайки за извънредна хидратация

Свобoда Сидерова 10 August 2016

Не е тайна, че човек сe състои от 75% вода. Но не всички знаят, че с годините количеството й намалява до 55%. Дори и да пиете по 2 литра вода на ден, кожата получава „трохи“. Като прибавим смяната на сезоните, стреса, умората, климатика, пътуването със самолет..., се налага да я утешите с жизненоважна влага.

Обичайните заподозрени

Най-мощните хидратиращи съставки са два типа. Едните, сред които глицеринът, блокират изпаряването на влага от кожата, работейки на принципа на влажен компрес. Ловците на влага (къде без вездесъщата хиалуронова киселина?) привличат в кожата вода, в т.ч. и от въздуха. Но бюти марките отварят все нови и нови фронтове в борбата с най-големия враг на жителките на мегаполисите – дехидратацията. Ето новите изобретения по категории.

Технология: магнитен воден комплекс и микрофлуидика

Ако през лятото лицето блести, значи на кожата й липсва влага. Дехидратираната кожа отделя повече себум
Нуждите на европейския и на азиатския пазар са различни и често марките създават съвършено различни продукти. Винаги нещо необичайно, винаги нещо ново. Chanel винаги сюрпризира, обединявайки работата на френската и японската лаборатории на научноизследователския си център. Учените откриват структуриран състав на водата, която идеално взаимодейства с кожата. Магнитният воден комплекс в Hydra Beauty Lotion Very Moist привлича молекулите вода и ги преобразува в концентрична структура. Така на кожата й е по-лесно да ги усвои. Те с лекота проникват в най-дълбоките й слоеве, насищайки клетките с влага и доставяйки активните съставки – камелия алба и син джинджифил. Лосионът за лице ново поколение е част от източния подход и прелюдия към хидратацията. 10 минути след нанасяне нивото на влага скача с 51,3%. Марката продължава пробива си в микрофлуидиката от 2015 г. Също като големия брат – серума Hydra Beauty Micro, гелът за очи Hydra Beauty Micro Gel Yeux съдържа микросфери. При контакт с кожата те освобождават скъпоценния си товар – масло от камелия. Невероятното прохладно чувство се дължи на свежестта и лекотата на вода и нежността и комфорта на емулсия.

Иновация: емулсия, сходна със структурата на кожата

При хидратацията от значение са не само постъпващите отвън съставки, но и запазване на наличните запаси влага. Hydrabio Gel-Creme Light moisturizing care на Bioderma се занимава именно с това. Концепцията „нищо не се губи“ е възможна благодарение на патента Aquagenium. Докато витамин РР не позволява водата да се изпари, екстракт от семена на ябълка стимулира дейността на аквапорините (каналчета, по които водата циркулира в клетките). Действието им се усилва от текстурата: емулсия, структурирана в двойни липидни слоеве. Сходството й с междуклетъчните липиди на кожата подпомага проникването на активните съставки. При контакт с кожата гел кремът се втечнява.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР