Жени в черно

Черното е новият пастел – сензационно обявиха дизайнерите

Свобoда Сидерова 11 June 2016

Elie Saab

Класически ход. Абониран пожизнено за подиума, цветът обича самотата и всячески избягва останалите. Добре че са прорезите и полупрозрачните детайли, пикантно демонстриращи прелестите на фигурата, че да се отличава от другите сезони.

Черното стана основна тема и в козметиката, макар кремовете с неповторим оттенък да се броят на пръстите на едната ръка. След черния сок от водорасли (Givenchy) и метеоритния прах (Filorga) белите престилки се увлякоха от защитните и хидратиращите свойства на черната орхидея. Като част от микса с черни цветя (другите са черен мак и черна роза) в комплексния антиейдж крем с копринена текстура Premium La Crème Soyeuse на Lierac тя стимулира регенерацията, реконструирайки увредените протеини. Моменталният попълващ ефект „втора кожа“ (хиалуронова киселина 5%) спестява неудобни въпроси от рода на колко години сте.

Не просто черно, а Nero Sublime Precious на Collistar. Просветляващият, възстановяващ и детоксикиращ ефект на скъпоценната маска се дължи не само на черна орхидея, но и на хидролизирана черна перла, черен клей и въглен от бамбук.

Парфюмеристи и визажисти също безапелационно акцентират на съставки в неподвластния на времето цвят. Диви къпини и мус от черна ванилия в непроницаемия флакон с панделка на аромата Signorina Misteriosa на Salvatore Ferragamo разкриват тайните на всяка жена, скрити дълбоко в душата й.

В колекцията червила на Givenchy „стръвта“ е цветът извън обхвата на червения спектър. Черното Rouge Interdit Vinyl реагира на рН-то на кожата. Докато масло от черна роза я превръща в коприна, силиконова смола гарантира винилово покритие и илюзия за леко подути като след секс устни.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР