Северно сияние на Met Gala

Шведският бранд H&M отново създаде уникални модели за избрани известени личности специално за най-престижната вечер на модата

05 May 2016

За втора поредна година H&M изработи облеклата на звездни гости на събитието Metropolitan Museum of Art Costume Institute Benefit, като използва за вдъхновение темата на тазгодишната изложба „Manus x Machina: Модата в ерата на технологиите“. Тоалетите бяха представени от Сиара, Дженифър Хъдсън, Хейли Стейнфелд, моделите Лъки Блу и Пайпър Америка Смит, както и Амбър Валета.

Изложбата „Manus x Machina“ отдава почит на създаденото от човека и от машината в модата, като изследва как традициите все повече се размиват. Дизайнерският екип на H&M съчета традициите в ръкоделието с най-новите техники и материали при създаването на всеки един модел, използвайки техники като изрязване с лазер, ръчна бродерия, пера, третиране с топлина и солей плисе. „Наслаждавахме се на всеки миг от творческия процес при изработката на тези изключителни модели. За нас в H&M модата е най-голямата ни любов. Възможността да създаваме тоалети използвайки най-изтънчените техники и детайли, е истинско вдъхновение за нас като творци,“ споделя Пернила Волфарт, главен дизайнер и творчески директор в H&M.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР