Във фестивален ритъм, част II

Чуйте музикалната селекция на Кристиан Костов - специално за EVA и колекцията #HMLovesCoachella

08 April 2016

Кристиан е облечен с модели от колекцията H&M loves Coachella 2016

Снимка: Светослав Караджов

Шведският бранд H&M отново се съюзява със световноизвестния музикален фестивал Coachella Valley Music and Arts Festival, създавайки съвместната стрийт колекция за момичета и момчета #HMLovesCoachella. Вдъхновена от идеята за приключенията по време на път и заредена с неподправена лекота и чувство на принадлежност, колекцията вече е в магазините на марката у нас, както и онлайн. А докато очакваме старта на фестивалния сезон, поканихме няколко млади изпълнители да изразят с музика вдъхновението си от сцената на Coachella.

Вторият ни гост е само на 16 години и просто е роден за да блести на музикалната сцена. Финалистът на X Factor Кристиан Костов спечели безрезервно сърцата на българската публика с безспорния си талант, непринуденост и естествена усмивка, и няма никакво съмнение, че успехите му на голямата сцена тепърва предстоят. И докато с нетърпение очакваме появата на първия самостоятелен сингъл на Кристиан, чуйте музикалната му селекцията подбрана специално за EVA и #HMLovesCoachella, и вижте какво още ни сподели за музиката, фестивалите и предстоящото лято.

Обичаш ли музикалните фестивали и имаш ли фаворит сред тях?

Определено обичам музикалните фестивали, доста пъти съм ходил на такива и най-хубавите ми спомени са свързани с това, че всички хора са в страхотно настроение. Атмосферата ги обединява. Много харесвам джаз фестивалите и бих искал скоро отново да отида на някой такъв. Харесвам и фестивалите за електронна и денс музика, където се представят някои от най-любимите ми артисти катоCalvin Harris,и бих се радвал да имам възможност да ги чуя на живо.

Имаш ли фестивален план за това лято?

Специално за това лято се старая да не планирам нищо, защото имам много ангажименти и е по-добре да не правя планове толкова напред.

За момента на коя сцена предпочиташ ти самият да пееш – клубната или фестивалната?

С удоволствие бих излязъл на фестивална сцена и ако получа покана със сигурност ще отида. Повечето пъти е по-приятно да пееш пред по-отворена сцена и публика, защото хората са някак вече естествено подготвени да ти дават енергия и ти можеш да им я върнеш още по-силно. Докато в малките клубове понякога се случва да пееш и да има по-пасивна реакция от публиката. Това може доста да притесни един артист и затова откритата сцена е за предпочитане. Изключвам, разбира се, джаз клубовете – там хората знаят точно за какво идват, каква музика ще слушат и как да я приемат. Аз самият продължавам да пея джаз и да приемам участия в джаз концерти – последният такъв беше в края на март в Москва.

Какво да очакваме от теб през предстоящото лято?

Надявам се да ми остане време за почивка, защото сега работата ми е приоритет. Скоро предстои да излезе и първото ми парче, за което има големи очаквания и искам да се случи по най-добрия начин.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР