Във фестивален ритъм, част I

Чуйте музикалната селекция на Мона Недева - специално за EVA и колекцията #HMLovesCoachella

05 April 2016

Мона е облечена с модели от колекцията H&M loves Coachella 2016

Снимка: Светослав Караджов

Шведският бранд H&M отново се съюзява със световноизвестния музикален фестивал Coachella Valley Music and Arts Festival, създавайки съвместната стрийт колекция за момичета и момчета #HMLovesCoachella. Вдъхновена от идеята за приключенията по време на път и заредена с неподправена лекота и чувство на принадлежност, колекцията вече е в магазините на марката у нас, както и онлайн. А докато очакваме старта на фестивалния сезон, поканихме няколко млади изпълнители да изразят с музика вдъхновението си от сцената на Coachella.

Първият ни гост ще ви очарова еднакво силно и от музикалната сцена, и от екрана. Мона Недева е певица, актриса и главна героиня в нашумелия сериал „Революция Z”, както и съществена част от едноименната банда. Чуйте селекцията й подбрана специално за EVA и колекцията #HMLovesCoachella, и вижте какво още ни сподели за музиката, фестивалите и предстоящото й лято.

Обичаш ли музикалните фестивали и имаш ли любим такъв?

Обичам концертите, а последният голям фестивал на който бях бе Rock am Ring в Германия. Той е с малко по-хард звучене от това на Coachella, но носи същия фестивален дух и беше супер яко преживяване. Продължи три дни с илюзията, че си попаднал в съвсем различен свят. Хората, които ходят по такива фестивали, често са големи компании, които заедно обикалят фестивалните сцени и наистина много се забавляват. Самите групи също очевидно много се забавляват от тази сцена – най-малкото, защото енергията на публиката е съвсем различна. А специално аз отидох на Rock am Ring, заради групите, на които много се кефя – Paramore, 30 Seconds To Mars, Green Day и още доста други.

Имаш ли вече план за фестивалния сезон?

Засега не. Вероятно ще посетя концертите, които са организирани в България за тази година.

Ти самата би ли искала да се качиш на такава сцена?

Разбира се, няма да е никак лошо! Много е яко усещането да си на толкова огромна сцена. Миналото лято с „Революция Z” имахме възможност да свирим в Арена Армеец пред 20 хиляди човека и усещането няма нищо общо... просто няма как да го сравня с никакво друго преживяване!

Каква беше първата ти мисъл, когато излезе на сцената тогава?

Много хора ме питаха дали съм се притеснявала, но всъщност аз се притеснявам повече, когато пея пред по-малко хора - например в клуб, в който има 100 човека. Може би, защото когато светнат прожекторите пред теб, ти не виждаш абсолютно нищо пред себе си и просто знаеш, че публиката е там, хората които познаваш и приятелите ти, които са дошли заради теб. А специално за този концерт, спомените ми са страхотни – точно тогава имах и рожден ден, и това може би беше най-якият подарък, който можех да получа!

Какво да очакваме от теб и „Революция Z” това лято?

Ще имаме няколко концерта, но преди това трябва да издадем и няколко нови парчета. Би било страхотно да свирим и на някой фестивал. С личните ми проекти нещата се случват по-бавно, защото за тях се грижа сама, но и не бързам – искам да станат по-възможно най-добрия начин. Предстои и още нещо много готино, което засега ще запазя в тайна, но обещавам да ви хареса!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР