Ноктите - играта на цветове

08 April 2016

Геометрия

Лидират правите линии. Тънки и широки, едва забележими и предизвикателно блестящи, вертикални и хоризонтални... Уместни са всякакви. Използват се като контрастен елемент върху цветен лак. Или като „черешката на тортата“ при телесно покритие. Не може да не забележите скромните „голи“ нокти на Noon by Noor, „моряшките“ на Tanya Taylor, идеалните пропорции на Marissa Webb и строгите конструкции на 3.1 Phillip Lim. За жизнено пространство се бори и карето (Opening Ceremony). Libertine миксира шахматна дъска с широки райета в съвкупност със сочна гама нюанси.

Трикольор

Интересна нова тенденция е контурирането на нокътя. Плочката е в основен цвят, а още два я подчертават по овала – един в основата на кутикулите и втори по свободния край. Виден представител на трицветния маникюр е Jonathan Simkhai. Nail артистите предлагат различни варианти, като променят само цвета покрай кутикулите, за да е в тон с този на тоалетите. На практика nail дизайнът повтаря очната линия на долния клепач.

Забележим скок на дължината

Бадемовидните дълги нокти (Gareth Pugh, Cushnie et Ochs, 3.1 Phillip Lim, Kenzo) и закръглените правоъгълни (Antonio Marras, Gucci) разбиват хегемонията на късите и унили естествени форми.

ТВОЯТ КОМЕНТАР