Христо Шопов на национално турне с две постановки

16 March 2016

След 15 години отсъствие от театралната сцена актьорът с неподражаем почерк Христо Шопов прие две покани за главна роля в спектаклите "Човек от Земята" (Театър "Възраждане") и "Догодина по същото време". С тях за първи път през 2016 г. ще зарадва почитателите си извън софийска сцена.

Националното турне стартира с постановката „Човек от Земята“ на 4 април в Бургас, на 5 април е във Варна, на 6 април в Добрич. "Човек от Земята" е разказ за един сън, в който се преплитат спомени от 14 000 години. Авторът - американският писател и сценарист Джеръми Биксби, познат от "Стар Трек" и "Зоната на здрача", умело успява да вмъкне в сюжета ключови теми, свързани с история, философия, антропология, биология и квантова физика. В този еклектичен спектакъл, Христо Шопов се превъплъщава в университетския професор Джон Олдман.

Националното турне продължава през цялата 2016 г. През май домакини ще бъдат големите градове на България, сред които Пловдив, Стара Загора, Велико Търново, Русе и др. Към гастрола ще бъде включен и най-новият проект с участието на Христо Шопов и Лилия Маравиля "Догодина по същото време" с продуцент Владислав Карамфилов.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР