Записки от будоара

Дали от гледането на много филми, или от развинтеното ми въображение се виждам седнала пред тоалетката да си оправям грима с пудра с пухче и да се пръскам с парфюм с пулверизатор

Свобoда Сидерова 11 March 2016

Понякога си мисля, че е трябвало да се родя през 20-те на миналия век. Дали от гледането на много филми, или от развинтеното ми въображение се виждам седнала пред тоалетката да си оправям грима с пудра с пухче и да се пръскам с парфюм с пулверизатор. Облечена съм съответно (или полусъблечена, което е едно и също), а на краката – чехли с помпони. Какво ми пречи да си спретна ретро разкош сега? Пижамите, комбинезоните, шортите и топът с тънки презрамки продължават да са фешън. Дори са още по-женствени и секси. Проблемът е друг. Материята, обтичаща тялото като втора кожа, подчертава всички несъвършенства. Съставям списък с продукти и работя-работя-работя. Как върху какво? Върху себе си.

Искрено не разбирате защо трябва да втривате в тялото нещо друго освен душ гел. Опитайте ексфолиращия вариант на L’Occitane и ще говорим. Ароматът на щадящата версия на скраба е сравним с диханието на ангел. Или с лимон, мащерка, кипарис, хвойна и евкалипт, ако сме реалисти. Така че пригответе се за пълен релакс и шлифована и пречистена кожа като след спа процедура или хамам. През нощта може и трябва да се яде. Дори десерти. Но само при условие, че се храните не вие, а тялото. Сорбето на Ahava изглежда като сметана: мигновено се топи и ухае на кедър и мандарина. Сертификат за еластична, стегната и уплътнена кожа получавате, ако се закълнете, че ще използвате редовно стягащия оформящ крем, пак на Ahava. Артишок, масло от авокадо и центела азитика стимулират синтеза на колаген, създавайки нещо като невидим корсет. Общите и за двата продукта съставки – микс от минерали, микроводорасли и растения от региона на Мъртво море, подпомагат хидратацията и гладкостта на кожата. Блестящото олио на L’Oreal Professionnel с подканващо съдържание удържа думата си. Ефектът е не толкова за сметка на златистите частици в текстурата под формата на серум, колкото на етеричното масло от магнолия, мощен антиоксидант. Истинско украшение за тяло.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР