Кой грабна приза “Златна малинка”

28 February 2016

Антинаградата “Златна малинка” представлява пластмасова фигурка на малина върху ролка с филмова лента, напръскана със златиста боя и оценена на 4.89 щатски долара. Изборът на символа е свързан с жаргонното значение на английската дума raspberry: „освирквам“.

По традиция, ден преди дългоочакваната вечер на церемонията “Оскар” стават известни и новите “наградени” с анти приза “Златна малинка” – присъждан за най-лошите актьорски изпълнения и най-слабите филми, сценарии, режисура и филмова музика.

Е, с абсолютен триумф в тазгодишните “отличия” може да се похвали мелодрамата “50 нюанса сиво”, която освен че бе призната за най-лош филм на годината, отнесе и малинките за най-лош сценарий, най-лоша женска роля (Дакота Джонсън) и най-лоша мъжка роля (Джейми Дорнан). Всъщност, Дакота и Джейми отнесоха и бонус наградата за най-лош актьорски дует.

Второ място по количество малинки събра екшънът “Фантастичната четворка” – именно неговият режисьор Джош Транк бе отличен с наградата за най-слаба режисура. А Еди Рейдман, който тази вечер ще се бори за “Оскар” за изпълнението си в “Момичето от Дания” бе удостоен със “Златна малинка” за най-лоша второстепенна роля във филма “Пътят на Юпитер”. Грандиозното завръщане на Силвестър Сталоун като Роки също бе отбелязано подобаващо – той взе специалния приз “Най-добре възстановена репутация” (една от малкото номинации с позитивен смисъл).

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР