Розово ухажва синьо

Момчетата наляво, момичетата – надясно. Съдейки по надписите pour femme и pour homme върху ароматите, в парфюмерията правилото все още работи. Но не и в модата и макиажа

14 March 2016

Изненадааа. При това не една, а две. За първи път експертите от Pantone обявяват за цвят на годината комбинация от два – нежнорозово и пастелносиньо. Посланието е: повече уелнес и баланс през 2016-а. Нещо от изключително значение в нашия хаотичен свят. Реенето в облаците е супер след литрите тежко сицилианско вино марсала, които удавиха подиумите миналата година. Сега стана ли ви ясно защо нюансите се оказаха сред предпочитаните от дизайнерите и визажистите?

Самата нежност, Rose Quartz предизвиква асоциация с поруменели от смущение скули, залез след дъжд... Лекият розов тон с добавен млечен подтон дойде присърце на Stella McCartney, Emporio Armani и Hervе Lеger by Max Azria заради своята сантименталност и ненатрапчивост.

В макиажа розовите нюанси се използват предимно върху устните, но марките, чувствителни към изследванията на Pantone, ги прехвърлят и върху очите. В авангарда на тренда е Dior. Емоционалният заряд е повече от ясен – девствено чист и едновременно чувствен look. Moncler Gamme Rouge и Simone Rocha обагрят в момичешкия нюанс скули и устни. Друг пример от розовия период е nude макиаж с намек на цвят (Valentin Yudashkin). Едва забележимият пудрен нюанс, напомнящ фин воал, придава на кожата здравословен и цветущ вид.

Serenity, небесносиньо със зеленикав подтон, е авантюристичната страна на тази дуална цветова история. Леко и въздушно като простора и носещо усещане за безтегловност, то е за жените, чиято ярка индивидуалност се нуждае от елегантна рамка. Поне така твърдят Carven, Dior, Bibhu Mohapatra, Chanel, Thakoon и Michael Kors.

„Синоптикът“ Карл Лагерфелд обещава безоблачно време. В очите на стюардесите от компания Chanel се отразяват небесата и крилата на „металната птица“. Начинът на нанасяне на сенките им придава сходство с маска за сън. Сините smoky eyes са още един признак на пролетта, стига виртуозно да смесите небесносиньо и ментолово (Diane von Furstenberg). Заигравайки се с текстурата, Marc Jacobs налага макиаж в 3 части: сенки с wet ефект във вътрешния ъгъл на очите, сребрист брокат под веждите и небрежни пищни мигли. 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР