Наградите БАФТА

Кой какво спечели, кой какво облече

eva.bg 15 February 2016

Снощи в Лондон бяха раздадени британските филмови награди БАФТА и куп холивудски звезди се стекоха за една последна генерална репетиция преди предстоящите „Оскари“.

„Завръщането“ се оказа големият победител на вечерта, обирайки статуетките в най-важните категории. Лео ди Каприо взе приза за актьор и така се доближи с още една крачка до заветния „Оскар“ - по всичко личи, че 2016-та ще е неговата година. Отличен бе и режисьорът Алехандро Гонзалес Иняриту, който с гордост наблюдаваше как в рамките на вечерта „Завръщането“ бе избран и за най-добър филм, спечели статуетка за операторско майсторство и звук. С няколко отличия си тръгна и „Лудият Макс: Пътят на яростта“ - за монтаж и в категориите свързани с дизайн и грим.

Бри Ларсън спечели награда за най-добра актриса в главна роля за филма си „Room”, а Кейт Уинслет бе отличена в категорията за поддържаща женска роля. Победителят при мъжете, борещи се за приз за поддържаща роля, пък бе Марк Райланс. За изгряваща звезда бе обявен Джон Боайега („Междузвездни войни: Силата се пробужда“).

И понеже при подобни топ отличия червеният килим е също толкова важен, колкото и наградените, в галерията ни може да разгледате коя звезда какво облече. Има доста интересни попадения.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР