Три пъти бил на косъм от смъртта

eva.bg 15 December 2015

Снимка: getty images/guliver

Леонардо ди Каприо разкри в интервю, че на три пъти е бил на косъм от смъртта – първо се сблъскал с челюстите на една акула, след това видял как експлодира двигателят на самолета, в който лети, а третият път по време на скачане с парашут.

„Една голяма бяла акула влетя в клетката ми, когато се гмурках в Южна Африка. Влезе наполовина. Аз залегнах на пода, а тя три пъти се опита да ме захапе, като челюстите й бяха на една ръка разстояние от мен. Тогава инструкторите заявиха, че за 30 години практика, това им се случва за първи път“, разказа той за първия инцидент.

Не по-малко страшни били и следващите. „Пътувах за Русия в бизнес класа, когато докато гледах през прозореца видях как експлодира единия двигател. Беше лудост. Спряха всички двигатели и за няколко минути в самолета настъпи гробовна тишина, никой нищо не казваше, беше сюрреалистично“, каза Ди Каприо. За щастие пилотите успели да включат отново двигатели и се приземили аварийно на летище JFK.

Най-скорошният му досег със смъртта, когато както самият той заяви - животът му преминал като един миг пред очите му, бил по време на скачане с парашут. „Беше скачане в тандем – с мен беше и инструктор. Парашутът обаче не се разтвори и в продължение на 5-10 секунди падахме свободно. Изобщо не се замислих, че има резервен. След няколко опита той успя да го задейства. И най-странното беше, че ми каза: „Сигурно ще си счупиш краката, защото сега се спускаме прекалено бързо.“

За щастие, това не се случило.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР