007 - алтер егото на Даниел Крейг

11 November 2015

Снимка: getty images/guliver

Не е тайна, че британският актьор Даниел Крейг се чувства удобно в ролята на най-известния агент, радващ се на сериозно дълголетие на големия екран - Джеймс Бонд, тайното оръжие на британската корона. „Аз съм голям почитател на Бонд, признава Крейг, и когато ми предложиха да прочета сценария на „Казино Роял“, ако бях попаднал на история, пълна с измислици и странни шеги, щях да отговоря: „Не, не мога да направя този филм, защото това не е моята чаша чай, както казваме в Лондон. Не мога да се преструвам да бъда някой, когото не харесвам!“ В ексклузивно интервю, предоставено от разпространителите на филма „Форум филм“, Даниел Крейг разкрива подробности от снимачната площадка, героите и привързаността си към ролята на Агент 007.

Къде според вас ще се позиционира новият филм „Спектър“ в богатата колекция приключения на Бонд?

Ако кажа, че сме направили най-великия филм за Бонд, ще прозвуча като глупак. Но ще кажа, че „Спектър“ е най-доброто, на което бяхме способни като екип. И ако се замислите, кои са хората, замесени в това филмово приключение и кой е режисьорът, ще се съгласите, че това е една специална колекция от професионалисти. Сам (режисьорът Сам Мендес) е изключително добър в подбора на актьори и вкара в играта невероятния Бен Уишоу, както и Ралф Файнс и Наоми Харис. Не мога да се сетя за по-добро трио. Имам огромно доверие в Сам и вярвам, че използвахме бюджета, който ни бе предоставен, по най-добрия начин.

Изглежда, се интересувате от всеки аспект на продукцията?

Когато започвахме, преди десет години, казах на продуцентката Барбара Броколи, че е много важно да усещам доверие на снимачната площадка, така че да мога да вляза под кожата на Бонд. Дадоха ми свобода, увереност и възможност да бъда част от всичко, което представлява 007. Отвориха широко обятията си за мен и нямаше как да не се получи това тотално сливане с героя.

Как ви се отрази дългият престой в Рим за снимките на филма?

Рим е един от любимите ми градове, имал съм възможност да прекарам много време там - по работа и по лични пътувания. Бих живял в този град.

 

Цялото интервю с Даниел Крейг четете на страниците на GRAZIA.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР