Какви ги върши Дейвид Бекъм

eva.bg 06 November 2015

Дейвид Бекъм пусна в профила си в Instagram интересна снимка, за която ако не беше обяснил какво всъщност прави, малцина биха се досетили. Кадърът е от визитата на бившия футболист в Папуа Нова Гвинея.

Като посланик на УНИЦЕФ, с които работи вече цяло десетилетие, той предприе благотворително пътешествие из света, за да се срещне с деца от различни континенти и да поиграят футбол заедно. Целта е да направи седем игри в седем държави от седем континента. В момента е в Папуа Нова Гвинея. И от текста под снимката разбираме, че това е част от подготовката за футболната срещна между два отбора, съставени от местни малчугани.

„Не мисля, че някога ми се е случвало да правя футболна топка преди футболен мач. Тези са направени от листа на бананово дърво. Шапката пък ми беше дадена от племето“, написа под снимката Бекъм.

Той ще рита футбол с деца от Антарктика, Непал, Буенос Айрес, Маями и пустинните равнини на Джибути. За пътуването на Бекъм из света ще бъде направен документален филм, който ще се излъчи по BBC.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР