Бронзова есен

Това че ваканцията е свършила, не значи да кажете „сбогом“ на загара. Ето как да го запазите и да се справите с UV щетите

Свобoда Сидерова 19 September 2015

Снимка: Lancaster

Удължете лятото с месец

Модерният начин е after sun. Да, възстановената след излагането на слънце кожа свети от здраве, а когато е загоряла, е още по-красива. Всяка година Lancaster усъвършенства слънчевата си линия. 2015-та на ред са средствата Tan Maximizer. Sublimating Oil Repairing After Sun е нещо като фабрика за постоянна доставка на меланин.

Популярният тен активиращ комплекс, подсилен с екстракт от ехинацея, обещава златиста кожа, символ на безгрижното лятно щастие, още цял месец. Идеално. О, споменахме ли за съпровождащия аромат на море? Радостта от отпускарското излъчване а ла Копакабана продължава и Hydra Optimum After Sun Dry Moisturizing Oil на Carroten. Златистата течност е още едно свидетелство за сензационното нахлуване на маслата в бюти всекидневието.

Обяснението на феномена е просто. Продуктите лесно се нанасят, приятни са на допир и намаляват риска от белене, оставяйки кожата тонизирана и копринена. Отличен начин да се придържате към секси лятна визия е и обновяващата програма Immortelle 28 Day Divine Renewal на L’Occitane, която действа на четири етапа: нежно ексфолиране, хидратация и подхранване, баланс и обновяване. Отново в 4-те блистера с по 7 минидози има предимно масла: растителни и етерични. Това от безсмъртниче например увеличава синтеза на колаген 6 пъти, а на протеините, отговорни за еластичността – 4. 

Парола: равномерен

Хиперпигментацията отдавна не е проблем, който само дерматологът може да реши. Екстрактът от ревен във Phyto-Blanc Intеnsive Dark Spot на Sisley лъска  „репутацията“ на кожата. Коректорът се нанася сутрин и вечер локално. Ергономичният ролон е повече от удобен. На онези, които като цяло не се доволни от цвета на лицето, препоръчваме серума Le Blanc на Chanel.

Модата на азиатските съставки накара марката да преоткрие японската перла акоя. Оказва се, че перлените протеини действат на клетките като допинг – ускоряват регенерацията, предотвратявайки увреждането на протеините в повърхностния слой на кожата, причина за безжизнен вид. Тънкият психологически момент – страх от употреба на дневни коригиращи средства заради потенциален риск от взаимодействие със слънцето, ще избегнете с нощния серум Enlighten Dark Spot Correcting Night на Estee Lauder.

Научен пробив в борбата с несъвършенствата на тена – петна, белези, зачервявания, е откритието на Clarins. Клетки посредници карат кератоцитите да пращат „лоши“ сигнали за усилване синтеза на меланин (+25%). Като причина учените посочват UV радиацията и възпаленията. Възрастта не играе роля. Серумът Mission Perfection действа като прихващач на междуклетъчните съобщения – меланоцитите са спокойни, а тенът – равномерен и сияещ. Усмиряването на „посредниците“ е поверено на екстракт от ацерола (барбадоска вишна). За разлика от други аналогични средства, Mission Perfection не променя естествения нюанс на кожата.

За мен сорбе

„Истината е във виното, а здравето – във водата“, гласи латинска сентенция. Към здравето спокойно можем да добавим и кожата. Ако е суха, тя започва да се бели и нищо чудно да забравите за загара. Марките предлагат различни хидратиращи трикове за запазването му.

Apivita заменя водата с настойка от зелен чай, за да повиши антиоксидантния ефект на овлажняващата си маска. Vichy пък ребалансира снабдяването с вода в околоочната зона за свеж вид на сутринта. Сорбето на Dior изостря бюти апетита.

Текстурата на крема Hydra Life Sorbet Pro-Jeunesse е идеална за тези, които не обичат да усещат нищо върху лицето. Както се полага на лакомство, кожата го поглъща рекордно бързо, а екстракти от слез, центела азиатика и динка укрепват „водопроводната мрежа“, по която течността циркулира в клетките.

La Prairie няма да е La Prairie, ако не предлага грижи, отговарящи на всяка нужда или желание. Като част от тази философия, Cellular Swiss Ice Crystal Emulsion е перфектен вариант на вече съществуващия крем. Подобно на изблик на младост, леката като перце текстура обгръща с фин воал кожата. Хидратантът е и подходящ избор при по-топъл и влажен климат. Друг плюс са уплътняващите и стягащи съставки, сред които стволови клетки от бенгалско кафе.

Практикум

- ексфолирането може би е последното нещо, което ви идва наум, но веднъж седмично то „освежава“ загара и го изравнява. Скрабът трябва да е богат на етерични масла, за да насити кожата с влага
- горещият душ дехидратира кожата, така че се придържайте към стайна температура на водата  
- тъжна истина е, че загарът на лицето по-бързо избледнява от този на тялото. Различните нюанси ще изравните с много лек бронзант
- наблегнете на здравословна храна, богата на бета каротен. Мощен антиоксидант, пигментът пресъздава блясъка на целуната от слънцето кожа отвътре

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР