Bravo, Giorgio!

Аплодират Мартин Скорсезе, Vanity Fair и GQ

15 August 2015

В своя септемврийски брой списание Vanity Fair публикува открито писмо на знаменития режисьор Мартин Скорсезе към не по-малко легендарния Джорджо Армани. Поводът е специалната годишнина, която празнува италианският дизайнер – 40-я юбилей на своята кариера. Старата дружба между двамата гении кара Скорсезе открито да сподели привързаността си към Джорджо, таланта му и уроците, които през годините неусетно е усвоил от него.

“Елегантност извън времето” – това са първите думи, които ми идват на ум щом си помисля за Джорджо Армани, моят стар приятел когото искрено обичам и на когото се възхищавам. Гледам дрехите на Джорджо, неговото чувство за баланс и пропорции, линии и форми, цвят и текстура, и оставам поразен – отново и отново. Не е важно кой облича творенията му, той просто прави така, че всички ние да се чувстваме добре, когато ги носим. И както всички велики дизайнери, Джорджо мисли не само за блясъка на червения килим, но и за комфорта на ежедневния живот” – казва в писмото си Скорсезе.

Oще за 40-та годишнина на Армани може да научите от късометражния филм, създаден специално за случая от друго култово списание - GQ:

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР