Смяна на каноните

Предизвикателството е от документалния филм посветен на моделите plus-size

04 July 2015

С бавни, но сигурни стъпки модната индустрия отваря вратите си за моделите с размери плюс, а сред тях вече има истински звезди като феноменалната Тес Холидей и 27-годишната Ашли Греъм, която спечели световна популярност с кампанията за бански костюми Swimsuits For All.

Филмът Straight/Curve на режисьорката Джени МакКейл разглежда подробно темата, включвайки в проекта си коментари на топмодели, фотографи, стилисти и редактори на модни списания, както и множество бекстейдж кадри.

По мнението на създателката на филма, болезнено слабите момичета които виждаме да дефилират на подиума влияят негативно на съзнанието на младежите, а индустрията пренебрегва очевидните факти: 63% от жените в света носят 46-размер или дори повече! “Не съществува един универсален размер. Какъвто и да е той, жената винаги е прекрасна – коментира режисьорката. – Крайно време е светът на модата да се обърне към реалния живот, към истинските хора. Тези момичета, които ще видите в Straight/Curve, заявиха на целия свят за своята красота. И са готови да проправят нов път и да разбият установените канони за красота, давайки въьможност на следващото поколение жени да се наслаждава свободно на телата си и да се гордее с пищните си форми.”

Премиерата на Straight/Curve се очаква да бъде през септември, а дотогава вижте и първия трейлър на лентата:

Straight/CurveTeaser from Jenny McQuaile on Vimeo.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР