Театър, приказки и приложни изкуства навън

eva.bg 01 July 2015

От 2 до 5 юли алеите около Дома на културата „Красно село” ще зашумят и оживеят от концерти, детски ателиета и спектакли, импровизационен и танцов театър и ленд арт (изкуство сред природата). Артисти от различни точки на България ще представят колоритните си идеи на открито и безплатно. Програма започва в 19 ч. на 2 юли със сдружение „Дупини” (Велико Търново), известни с причудливите си идеи като пластичните инсталации: 20-метров мост, по който не можеш да минеш, гигантска гъба и огромен петел.

След тях ще има концерт на Благоев Дикси Джазтет и уличен спектакъл „Играчка Плачко”. На 3-ти юли, отново в 19 ч. обърнете внимание на импровизационния театър с «ШизиПро Група». Много цветни, артистични, интересни, с разкошно чувство за хумор, актьорите от групата разиграват спектакли от подадени от публиката реплики. Уикендът ще бъде за деца - в 11 ч. в събота ще има детско шоу с Владимир Колишкин, екологично ателие - „Кукли от Кулата" на „Малка театрална компания” (Габрово) и деняте ще завърши с танцов спектакъл на младата компания Атом Театър.

В неделя предстои авторски спектакъл на Христо Колев (Варна) - „Рисувани приказки с Бате Ицо” и ателие за изработка на кукли с театър „Абсурд”. При дъждовно време събитията ще се състоят в Общинския културен институт „Красно село”.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР