Една вдъхновяваща реч от Де Ниро

eva.bg 24 May 2015

Снимка: getty images/guliver

Робърт де Ниро бе специален гост на церемонията по завършването на випуск 2015 в нюйоркския университет по изкуства Tisch. И изнесе колкото вдъхновяваща, толкова и отрезвяваща реч пред абсолвентите, които тепърва ще се борят за кариера в киното и театъра. Ето част от нея:

„Вие открихте талант, развихте амбиция и припознахте своята страст. Не може да се борите срещу това, което чувствате в момента. Когато става въпрос за изкуство, страстта винаги надвива здравия разум. Вие не просто преследвате мечтите си, вие осъществявате своята съдба.

Вие сте артисти... и затова сте прецакани. Добрата новина е, че това не е чак толкова лошо. Сега, когато сте направили своя избор, пътят пред вас е ясен. Няма да е лесен, но е ясен. Просто трябва да продължавате да работите, това е простичката истина.

Пред вас се отваря нова врата – на живот изпълнен с отхвърляне. Неизбежно е. Как да се справите с това? Чул съм, че Валиумът и Викодинът вършели работа!

Но всъщност вие не искате да блокирате болката. Ако я няма болката, за какво ще си говорим? Със сигурност в медицинския колеж сега завършват и някои много добри психиатри.

Гадно е да те отхвърлят, но от опит знам, че отхвърлянето не зависи кой знае колко от вас. Когато се явявате на прослушване, режисьорът, продуцентът или инвеститорът може да имат друго виждане за нещата. И това е положението. Изглежда, че накрая режисьорът винаги се оказва прав.

Само с шестици ли си вземахте изпитите? Браво на вас, ако е така. Поздравявам ви. Защото в истинския живот никога повече няма да получите само шестици!“

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР