Колко ще вземе за следващия си филм

eva.bg 07 May 2015

Снимка: getty images/guliver

Дженифър Лорънс вече попада сред най-високоплатените актьори, след като успя да си договори впечатляващ хонорар за новия си филм. При това не говорим за франчайз, където обикновено се вземат подобни суми. За лентата Passengers, където играе и Крис Прат, тя ще прибере цели 20 милиона долара. Колегата й пък ще вземе едва 10 милиона и процент от прожекциите, ако премиерният филм с негово участие „Джурасик парк“ се представи добре в боксофис класациите.

Лорънс започна да преговаря за по-високи хонорари след скандала с хакнатите мейли на Sony Pictures, от които се разбра, че актрисите вземат доста по-малко от актьорите. От изтеклите мейли стана ясно, че за „Американска схема“ Лорънс и Ейми Адамс са взели наполовина по-малко от мъжете в главните роли. За пореден път лъсна половата дискриминация в Холивуд и сега дамите там се борят за равноправие. С новия си хонорар Лорънс попада сред топактьорите, които не свалят заплатата си под 20 милиона. Сред тях са Леонардо ди Каприо, Сандра Бълок, Мат Деймън, Робърт Дауни Джуниър, Дензъл Уошингтън, Анджелина Джоли.

За първата част на "Игрите на глада", например, Лорънс взе само 500 000 долара, въпреки че той донесе печалба от над 680 милиона. За втората част обаче актрисата вече се спазари за 10 милиона. Но когато става въпрос за франчайз, е доста по-лесно да си договориш добро заплащане. Все пак, не могат да сменят актрисата в главната роля.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР