Инжектиране на филър без болка? Възможно е!

Teosyal Pen е първата безжична инжекционна система, швейцарско изобретение. „Писалката“, в България на разположение единствено на естетичните дерматолози в Хил клиник, позволява да бъдат зададени 3 скорости и 3 режима за подаване на материала, в случая най-новите филъри с еластична хиалуронова киселина. Гарантира прецизност, отсъствие на болка, редуциране на странични ефекти от инжектирането.

Ваня Шекерова 06 May 2015

Тази пролет се разделих с „девствеността“ на лицето си – направих си подмладяваща процедура с инжектиране на собствена кръвна плазма, смесена с хиалуронова киселина, т.нар. автоложно подмладяване. Признавам си, че съм от онези 60% от жените, които се страхуват от болката при многобройните убождания. И не познавам нито една от останалите 40% – всички, които са редовно в клиниките по естетична дерматология, казват, че боли.

И мен ме боля, докато опитните ръце на д-р Валянова и д-р Кожухарова от Хил клиник уверено и деликатно направляваха иглата (два пъти си направих процедурата). Болката си заслужаваше – забравих за нея, когато се прояви ефектът от убожданията, когато всички около мен забелязаха просветления ми тен, загладените бръчки и линии.

Когато обаче отидох на следващия сеанс – корекция с филъри на базата на хиалуронова киселина на назолабиалните гънки, бях изненадана от нововъведение – специален дерма гаджет, „писалка“, с която, увериха ме, филърите се поставят безболезнено, а резултатът е напълно натурален.

Защо – оставям на трите дами от Хил клиник, професионалистки от най-висока класа, да обяснят.

Д-р Елеонора Валянова

Поставянето на дермални филъри е една от некомфортните за пациента процедури, но без алтернатива, когато трябва да се постигне обем, да се запълнят бръчки или хлътналости, да се създаде идеален лицев контур. Най-разпространените филъри на основата на хиалуронова киселина имат и допълнителния ефект на хидратация и освежаване на кожата.

Дори когато не се подлага на процедурата за първи път обаче, пациентът се притеснява от болката. В клиниката ни терапиите са максимално анестезирани, но сега, когато разполагаме и с Teosyal Pen, можем да изолираме болката дори при силно чувствителни пациенти. Това, заедно с правилния избор на качествени продукти, прави работата ни много по-успешна.

Д-р Лидия Ванеска

Често прибягвам до инжектиране на филъри, особено когато преценя, че устните се нуждаят от допълнителен обем, от хидратация и заличаване на фините вертикални линии, познати като „бар-код“ или „бръчиците на пушача“. Ползвам анестезиращ крем, за да намаля болката при поставянето, но с новата швейцарска „писалка“ пациентите са още по-щастливи и доволни.

За мен е важно, че мога да постигна много плавно въвеждане на веществото, което ми дава по-добър контрол и намалява риска от странични ефекти. Това важи най-вече за фината околоочна зона, където иновативната система ще ми е особено полезна. Там кожата е най-тънка и поставянето на филър би могло да е болезнено, ако не се работи изключително внимателно.

Д-р Румяна Кожухарова

Като всяка нова разработка в естетичната медицина и Teosyal Pen създава условия да подобрим дейността си. Предимството сега е, че мога с уникална точност и под равномерно налягане да въвеждам филъра. За пациента това означава процедура без болка, а за мен – възможност за плавно прецизно запълване на бръчките или уплътняване на устните. Дългогодишният опит в съчетание с техническата точност на устройството е тандем, който гарантира неизменно добър естетичен ефект.

Добрата новина е, че вече може да се сдобием и със сочни и изразителни устни, и да се освободим от назолабиалните и марионетни бръчки, и да подмладим зоната около очите, разделяйки се с „пачия крак“, и да изгладим шията с помощта на филъри, но без болка. Втората – не толкова сензационна новина е, че в Хил клиник стига да запазиш предварително час на 02 439 3131, първичната консултация с естетичен лекар е безплатна.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР