Изкуството полетя

с наградите „Стоян Камбарев“

29 April 2015

Носителите на наградата за Полет в изкуството - братята цигулари Мартин и Александър Зайранови на 13 и 16 г.

В „България Мол“ се състоя Шестата церемония за връчването на наградите за полет в изкуството на фондация „Стоян Камбарев“. На финала на емоционалното тричасово събитие най-младите носители на приза станаха варненските момчета - братята цигулари Мартин и Александър Зайранови, на 13 и 16 г. И двамата са възпитаници в Националното училище по изкуства "Добри Христов" в родния им град. Те получиха не само статуетката на Кольо Карамфилов, но и награда на стойност 3000 лева, възможността да реализират собствен проект, както и да изнесат концерт в "България Мол" и покана да бъдат солисти на концерт на Камерния ансамбъл на софийските солисти.

Останалите наградени са актрисата Елена Телбис, театралният режисьор Анастасия Събева, художникът Андрей Хамбарски и сценаристите и режисьори Еди Шварц и Йордан Петков. Всички те получиха възможности за реализиране на свои бъдещи проекти. Обещаващата актриса Елена Телбис (която можем да гледаме в брилянтния спектакъл на Явор Гърдев „Жана“) спечели роля в петия сезон на сериала "Под прикритие" и смартфон Samsung Galaxy A3 от партньорите на събитие Mtel. Младата режисьорка Анастасия Събева получи възможност да режисира спектакъл в НДК и столичен театър, художникът Андрей Хамбарски ще може да представи своя изложба в галерията на Уникредит Булбанк. Сценаристите и режисьори Еди Шварц и Йордан Петков ще бъдат подкрепени с безплатна видео обработка на следващия им филм и ще разполагат с базата на UFO Studios безплатно в рамките на два дни.

Фондация "Стоян Камбарев" е основана в памет на известния български театрален режисьор. Наградите и номинациите се връчват за оригинален и нетрадиционен поглед в различни области на изкуството и всяка година включват широка селекция от талантливи млади артисти. Председател на Фондацията, основен организатор и неин основен двигател е актрисата Деси Тенекеджиева.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР