На корицата: Соня Йончева

Най-ярката нова звезда на Метрополитън

eva.bg 29 April 2015

Снимка: Светослав Караджов

Западните медии я нарекоха „звезда в последната минута“, защото Соня прие една от най-впечатляващите роли на сцената на Метрополитън – на Мими от операта „Бохеми“, при това три седмици след като роди сина си Матео. И две седмици по-късно, без да е репетирала с оркестър, предизвика фурор с изпълнението си. Всички американски медии полудяха от възторг. Сп. Vogue я обяви за „най-ярката нова звезда на Метрополитън“.

На 33 години Соня има впечатляваща кариера. Пред сп. EVA, на чиято корица ще я видите ексклузивно за България, призна: „Не живея за амбицията какво да правя, за да бъда номер едно. Всичко, което ми се случи в професионален план, е като “аксесоар”. Ако е писано, ще стане.“ Разказа ни за любовта си със своя съпруг Доминго, каква е била първата й мисъл, когато са се срещнали, как са се оженили в град Морж в Швейцария и какви шеги й организира той за първи април. За приятелствата им със семейството на Пласидо Доминго и семейството на белгийския крал Фелипе де Шиме - четете в новия брой на EVA!

В EVA през май разговаряме откровено и по женски с Миа Сантова за това, през което е минала: рак, аборт, девет месеца бременност на легло, появата на дъщеричката й Ида. Смеем се от сърце с Ненчо Балабанов, когото поканихме на вечеря на свещи. Спретваме си спонтанно един тур из нощна София, за да проверим има ли я още и какво се случва с нея. Ще ви покажем кой забавлява лунатиците, докато разумните хора спят кротко и сънуват сладки пухени сънища. Притеснени от това, което ядем, попитахме двама специалисти за опасните за здравето съставки в обичайно консумираните храни, за Е-та, алергиите и хранителните добавки. Раздвоени от противоречивите отзиви за изложбата „Епопеята на тракийските царе“ в Лувъра, помолихме френския културен аташе Давид Вейзман, който е в основата на идеята, организацията и осъществяването й, да ни разкаже повече за цялостния проект на сътрудничество между България и Франция.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР