Титанично с Милица Гладнишка

Един музикален спектакъл, който не бива да изпускате

eva.bg 13 May 2015

На 20 май в Сатиричния театър ще се случи нещо наистина невиждано у нас досега – ще се посмеем на потъването на „Титаник“. Ще се позабавляваме с оркестъра, който свири до последно и не напуска потъващия кораб (Михаил Йосифов, Атанас Попов, Васил Спасов и Борис Таслев). И той няма да потъне пред очите ни, дори и когато или точно защото на палубата е Милица Гладнишка – тази неистова актриса, която ще пее, ще танцува, ще ни разсмива, ще ни задава неудобни въпроси.

Мултимедия, прожекции, костюми. И в музиката ще има смях, и в текстовете ще има музика, така са навързани нещата. Серджан Кръстевски е дизайнер на роклята от светещи оптични влакна, в която  Милица ще изобразява айсберга. А във фоайето на импровизиран бар черпят с уиски, охладено с късчета от айсберга.

Спектакълът е вдъхновен от подвига на музикантите на „Титаник”, които остават на борда до последната си нота, а тя съвпада с последния им дъх. Очаквайте класически и неочаквани джаз парчета, както и премиерно изпълнение на The Beach (авторско парче на Милица Гладнишка и Кирил Добрев), с което Милица със свои думи и ноти открива летния сезон.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР